Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση με Μ. Θραψανιώτη για το παραλιακό μέτωπο και τις ΑΠΕ

Κατόπιν αιτήματος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών της με τον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Λασίθι κ. Μανώλη Θραψανιώτη.
Συζητήθηκαν δύο θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα την τοπική κοινωνία, οι παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο και οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις ΑΠΕ- ΒΑΠΕ στην περιοχή της Σητείας.
«Ο Δήμος Σητείας», δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Καραμανωλάκης, «δεν είναι αυτόνομο κρατίδιο. Διοικείται από κεντρική κυβέρνηση, που οφείλει να παρεμβαίνει όταν θέματα μείζονος σημασίας για την τοπική κοινωνία αδυνατεί η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού να προωθήσει τη λύση τους και χρονίζουν. Με αυτή τη λογική συναντηθήκαμε ως αντιπολίτευση με τον κυβερνητικό Βουλευτή κ. Θραψανιώτη για να του μεταφέρουμε και να συζητήσουμε για δύο θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο τους πολίτες του Δήμου Σητείας. Να σημειώσουμε ότι θα επιδιώξουμε σύντομα και συνάντηση με τον βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη».
Στην πολύωρη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Στέλλα Αϊλαμάκη, Χριστόφορος Καλαμπόκης και Νίκος Πλακαντωνάκης.
Η μείζονα μειοψηφία ανέλυσε τα δεδομένα, εξέφρασε έντονη ανησυχία και αγωνία για την πορεία και την εξέλιξή τους και ζήτησε τη συνδρομή του κ. Θραψανιώτη για την αντιμετώπισή τους.
O κ. Θραψανιώτης για το παραλιακό μέτωπο είπε ότι θα πρέπει η μελέτη, η οποία έχει εγκριθεί, να ολοκληρωθεί για να προστατευτεί ο δρόμος, διότι είναι πολύ σημαντική η επικοινωνία των ανατολικών περιοχών του δήμου με την πόλη, με τις υπηρεσίες όπως είναι το Νοσοκομείο. Για τις ανεμογεννήτριες, είπε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αλλά σε βαθμό τέτοιο ούτως ώστε να μην επηρεάζουν να μην έχουν καταστροφικές συνέπειες προς το περιβάλλον. Από ‘κει και πέρα θα πρέπει οποιεσδήποτε επενδύσεις γίνονται στην περιοχή -όχι μόνο της Σητείας αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη- να έχουν την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, είναι πολύ σημαντικό. Επίσης να είναι καλά μελετημένες ώστε να μην έχουν επιδράσεις στο περιβάλλον.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας