Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Μειωμένη αναμένεται η φετινή παραγωγή λαδιού

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Σταφιδικού- Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Σητείας κ. Σταύρος Κολυδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της περασμένης, κερδοφόρας για τον συνεταιρισμό χρονιάς.

«Τακτοποιήθηκαν αρκετά θέματα σχετικά με μηχανήματα κλπ., έχουμε σχεδόν διπλασιάσει την παραγωγή μας στο ελαιουργείο κι όλα αυτά συνέτειναν στο θετικό αποτέλεσμα. Ήταν μία πολύ καλή χρονιά. Ωστόσο αυτή που ξεκινάει, δεν θα είναι από τις “καλές” χρονιές, αφού η παραγωγή αναμένεται μειωμένη.
Αν όμως επαληθευτούν οι προβλέψεις μας, οι οποίες είναι πολύ συγκρατημένες, πιστεύω ότι και αυτή η χρονιά θα είναι κερδοφόρα, λιγότερο φυσικά κατά πολύ από την προηγούμενη. Βάσει των δεδομένων που υπάρχουν ότι οι τιμές θα κινηθούν περίπου στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.
Μειωμένη ωστόσο αναμένεται η φετινή παραγωγή ελαιολάδου για την επαρχία Σητείας. Θα είναι μία δύσκολη χρονιά», επεσήμανε.
Στην -σε αρκετά καλό κλίμα- συνέλευση ανεδείχθη το ότι ο συνεταιρισμός όχι μόνο έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες κατά τα τελευταία δύσκολα έτη, αλλά και σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις σημαντικές για το προϊόν και τους παραγωγούς -μέλη του.
«Πιστεύω», σημείωσε ο κ. Κολυδάκης, «ότι μετά από πολλά χρόνια το νερό μπήκε στ’ αυλάκι, όπως λέμε. Ο συνεταιρισμός είναι βιώσιμος, ανταγωνιστικός και μπορεί να ανταπεξέλθει στην κατάσταση της ελαιοκομικής περιόδου.
Η κοινή άλεση αποτελεί μία σημαντική δράση του συνεταιρισμού, με τριετή ορίζοντα και χρηματοδότηση περίπου 200.000 από πρόγραμμα. Εφ’ όσον η φετινή δεν είναι καλή χρονιά, δεν θα λειτουργήσει η κοινή άλεση- κάτι που θα γίνει την επόμενη χρονιά, ώστε να υπάρξει δυνατότητα ανταπόκρισης σε άλλες ανάγκες του συνεταιρισμού, που πρέπει να αντιμετωπιστούν».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας