Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Επιτέλους κύριε Καραμανωλάκη…


Προσπαθείτε να απολογηθείτε για την απαράδεκτη συμπεριφορά σας στο τελευταίο Δ.Σ και το κάνετε χειρότερο. Έτσι είναι οι μετριοπαθείς και εντός αποδεκτών ορίων; Σας ασκεί λέτε ψυχολογική πίεση ο Δήμαρχος με ειρωνικά σχόλια και φράσεις που δεν θέλετε να κατονομάσετε; Όχι να τις κατονομάσετε!
Γιατί οι δικές σας είναι ύβρεις. Και τα ψυχολογικά σας δε θέλουμε να τα υφιστάμεθα ούτε εμείς ούτε ο κόσμος. Τι θέλετε δηλαδή, να απαγορευθεί το γέλιο και να κλαίμε ομαδικά και συντονισμένα όπως στη Βόρεια Κορέα; Από πότε απαγορεύεται από τον κανονισμό το γέλιο; Φωτίσατε λέτε, ένα τεράστιο αριθμό θεμάτων. Συμφωνώ ως προς το τεράστιο. Τέτοια μακροσκελή Δημοτικά Συμβούλια δεν ξέρω αν γίνονται αλλού. Είχα την τύχη ή την ατυχία να συμμετέχω σε Δ.Σ. άλλου Δήμου αλλά και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί. Και δεν το λέω μόνο εγώ. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι η εξής: Κάνετε ένα κατάλογο των πιο καταστροφικών, θανατηφόρων κ.λ.π. θεμάτων (ακτινοβολίες, καρκίνος, έϊτζ, λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί) κατόπιν πηγαίνετε στο Google και βλέπετε τις συμφορές που δημιουργούν. Μετά τα φέρνετε στο Δ.Σ. και καταλογίζετε στο Δήμαρχο ότι κακό έχει συμβεί στη Σητεία από το 400 π.Χ. μέχρι σήμερα. Θα έλεγα και από πιο παλιά αλλά μπορεί να θεωρηθεί υπερβολή. Ένα απέραντο σόου ατέλειωτοι Φιλιππικοί και διύλιση του κώνωπα. Αλλά ας πάρουμε ένα, ένα αυτά που λέτε ότι ο Δήμαρχος υπονομεύει και ανατρέπει με τις κινήσεις του.
  1. Λατομείο, ΖΟΥ
Υπάρχει απόφαση για την Μ.Π.Ε, ισχύει, είναι αρνητική κατά πλειοψηφία, δεν την ανέτρεψε κανένας. Είναι βέβαια γνωμοδοτική όπως όλες οι άλλες. Η επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας ζήτησε να γίνει ιχνηθέτηση. Τη διαδικασία την έκανε ο Δήμος, γιατί μας ζητήθηκε και γιατί έτσι έπρεπε. Ποιος να την έκανε; Ο επενδυτής; Άλλοι υπονομεύουν τις αποφάσεις του Δ.Σ. Θετική γνωμοδότηση του Δ.Σ για την επένδυση στο Τοπλού – προσφυγή της κ. Αϊλαμάκη και άλλων στο Σ.Τ.Ε. Θετική γνωμοδότηση του Δήμου Λεύκης για το ηλιοθερμικό στο Γούδουρα, θετική από το Δ.Σ Σητείας κατά πλειοψηφία, αποδοχή από την τοπική κοινωνία-ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ από την κ. Αϊλαμάκη στον Υπουργό για να ανατραπεί η απόφαση.
  1. Για τις Ανεμογεννήτριες
Εδώ ή έχετε μπερδευτεί ή το κάνετε σκόπιμα για να μπερδέψετε τον κόσμο, γιατί είναι δύσκολο ο καθένας να παρακολουθήσει τη ροή των γεγονότων και να σχηματίσει άποψη.
Προσέξτε τι ισχύει.
Έχουμε πάρει ΟΜΟΦΩΝΑ αρνητική απόφαση που αναφέρεται στην επένδυση της ΤΕΡΝΑ των 850MW. Ποιος έφερε το θέμα στο Δ.Σ; Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Ποιός έφερε αντιρρήσεις γιατί το έφερε ο Δήμαρχος; Η κ. Αϊλαμάκη. Δηλαδή να μην το έφερνε, να μη γνωμοδοτούσαμε; Τότε τι θα λέγατε; Προφανώς ότι το έκανε «γαργάρα». Σε κείνη τη συνεδρίαση που αφορούσε επαναλαμβάνω τη συγκεκριμένη επένδυση αποφασίσαμε να μη γίνει τίποτα πριν γίνει το Γενικό Χωροταξικό Κρήτης. Σε ΑΛΛΟ Δ.Σ.          πήραμε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ απόφαση να μπουν Α.Π.Ε σε κάποιες περιοχές που ήδη υπήρχαν και στον Αθερινόλακκο. Η αντιπολίτευση ΔΕΝ το ψήφισε. Αυτά ισχύουν; ΙΣΧΥΟΥΝ! Είναι όμως ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΑ. Το γενικό Χωροταξικό Κρήτης δεν έχει ψηφιστεί ακόμα. Δεν ξέρουμε τι θα προβλέπει. Ισχύει κάτι άλλο τώρα; Ναι ΙΣΧΥΕΙ το ειδικό χωροταξικό που έτσι και αλλιώς υπερισχύει του Γενικού. Προβλέπει ανεμογεννήτριες; ΝΑΙ προβλέπει. Προέκυψε κάτι καινούργιο; ΝΑΙ προέκυψε: Ήρθε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και ζήτησε να κάνει ένα υβριδικό Υδροηλεκτρικό σε Αμάρι και Ρέθυμνο, ανεμογεννήτριες στη Σητεία. Αυτοί έχουν νερό κι εμείς τα καλύτερα ανεμολογικά στη Κρήτη. Ο Ο.Α.Κ θα συνεργαστεί με την ΤΕΡΝΑ αλλά τώρα τα δεδομένα είναι άλλα. Είναι μια άλλη επένδυση, δεν έχει σχέση με την πρώτη των 850MW για την οποία ΟΜΟΦΩΝΑ γνωμοδοτήσαμε αρνητικά, είναι πολύ μικρότερη ενώ εμπλέκεται και ο Ο.ΑΚ ένας ουσιαστικά ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ. Η παραγωγή θα διατίθεται εντός Κρήτης ενώ δεν την θεωρούν ΒΑΠΕ. Αυτοί οι άνθρωποι ζήτησαν να ενημερώσουν τους Προέδρους. Τι να έκανε ο Δήμαρχος; Να τους διώξει γιατί έτσι ήθελαν ο κ. Καραμανωλάκης και η κ. Αϊλαμάκη; Είναι προπαγάνδα η ενημέρωση των Προέδρων στην αίθουσα του Δ.Σ; Όλα γίνονται ΦΑΝΕΡΑ. Εμείς δεν παίρνομε τηλέφωνα να πούμε στον κόσμο «ελάτε». Θυμάστε τη φράση που είπατε σ’ αυτή τη συνάντηση; Σέβομαι τους αναγνώστες και δεν τη λέω. Την άκουσαν όμως οι άνθρωποι του ΟΑΚ, επιστήμονες υψηλού επιπέδου (μηχανικοί, περιβαλλοντολόγοι, κ.λ.π.). Όταν τους είπαμε ότι είστε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, τραβούσαν τα μαλλιά τους  (όσοι είχαν) και βέβαια προβληματίστηκαν πώς θα ξανάρθουν. Και όμως στο περίφημο Δημοτικό Συμβούλιο  που έγινε τρείς μέρες μετά, πριν διακοπεί συμφωνήσατε να έρθουν και να μας ενημερώσουν. Οι προπαγανδιστές. Που τους έφερε ο Δήμαρχος. Κόντρα στην απόφαση (για άλλη επένδυση) του  Δ.Σ. Και ο Δήμαρχος χαιρέτησε τη συμμετοχή σας στο διάλογο. ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΤΕ;
  1. Για τη Λιθορριπή
Η κοινωνία λέτε ότι στράφηκε εναντίον της λανθασμένης επιλογής του Δημάρχου (είπαμε όλα τα κακά αυτός τα κάνει, το μυαλό του είναι όλη μέρα και όλη νύχτα πως θα καταστρέψει την πόλη του).
Ρε παιδιά ΕΛΕΟΣ! Αυτός κάνει τις επιλογές; Τις κάνουν κάποιοι ειδικοί μηχανικοί. Όχι καθηγητές χημικοί. Ούτε βέβαια φαρμακοποιοί Ούτε φυσικά ο κακός ο Περιφερειάρχης που μετά έγινε καλός και τώρα παίζεται. Ερμηνεύετε και κρίνετε τα πάντα όπως σας βολεύει. Και πάντα μονά-ζυγά δικά σας. Πάμε λοιπόν: Η μελέτη Καραμπά σε τι διαφέρει από την αρχική της Περιφέρειας; Καταργούνται οι πέτρες; ΟΧΙ! Διαφέρει στον όγκο των βράχων. Θα είναι από 750 κιλά μέχρι 1,5 τόνο! Διαφέρει και στη βάση. Η παλιά ήταν 8 μέτρα, τώρα πάει στα 17. Άρα χειρότερα για τους «ευαίσθητους». Μειώνεται όμως το ύψος από 2 μέτρα πάει στο 1,5 μέτρα. Άρα καλύτερα. Υπάρχει και η πρόταση του Ι.Τ.Ε για την αναπλήρωση με άμμο που ευχόμαστε να υλοποιηθεί. Να σας θυμίσω και την πρόταση του Αναγνώστου που δεν ήταν μελέτη όπως του κ. Καραμπά και δεν συμφωνούσε με τη μελέτη του Ι.Τ.Ε. Τα κείμενα υπάρχουν, δυστυχώς για σας. Υπάρχει και η απόφαση του Δ.Σ που αναφέρει τις λέξεις «ηπιότερο» και «ανατάξιμο» για το έργο. Δίνει δηλαδή αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές. Όχι πως θα γίνει τεχνικά. Συνεχώς παραποιείτε τα γεγονότα και μάλλον ψεύδεστε και μάλλον σκόπιμα γιατί μάλλον καταλαβαίνετε. Γιατί στο κείμενό σας αναφέρεστε στην «ώριμη» μελέτη Καραμπά. Άρα γνωρίζετε ότι άλλο ώριμη μελέτη άλλο προτάσεις. Που είναι λοιπόν λάθος ο Δήμαρχος;
Διαδικασίες και συμπεριφορές καταδίκασε και όχι την επιστημονική επάρκεια των πράγματι σπουδαίων καθηγητών. Και λίγα σας είπε. Οι ηθικοί αυτουργοί για να σταματήσει το έργο ήσαστε εσείς. Άλλα είπατε στο ΙΤΑΝΟΣ (μικρές πέτρες 10-50 κιλά και αναπλήρωση), άλλα συμφωνήθηκαν (μελέτη Καραμπά και αναπλήρωση) με τον Περιφερειάρχη, άλλα μεταφέρατε στον κόσμο και δυστυχώς μία μειοψηφία που – σας πιστεύει(;) ακόμα –  προχώρησε κατά τα λεγόμενά τους στην καταστροφική καταγγελία που σταμάτησε το έργο. Ο Δήμαρχος και ο κόσμος αγωνιά μήπως καταρρεύσει ο δρόμος, ενώ εσάς σας ενδιαφέρει πως θα καταρρεύσει ο Δήμαρχος.
Και κλείνοντας να σας θυμίσω ότι ο ίδιος Δήμαρχος ήταν και την προηγούμενη Δημοτική περίοδο. Με μια αντιπολίτευση με έμπειρα στελέχη και καθόλου φιλικά διακείμενα. Αυτά όμως δεν γινόντουσαν. Τι άλλαξε; Όλοι γνωρίζουμε. Άλλαξε η Αντιπολίτευση.
Και θα περίμενα έστω και μια υποκριτική συγνώμη από μέρους σας για τις ύβρεις που εκστομίζετε. Φαίνεται όμως ότι μας περιμένουν ακόμη δυσκολότερες ημέρες.
Νίκος Λαντζανάκης
Αντιδήμαρχος Σητείας

Πηγή : Aνατολη

Συνολικες προβολες σελιδας