Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ξεκινά νέα εκπαίδευση εθελοντών διασωστών εκτάκτων αναγκών

Ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου οι εγγραφές όσων επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα των Εθελοντών Διάσωσης Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης.

Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση των εγγραφών και περιλαμβάνει την αντιμετώπιση και παροχή πρώτων βοηθειών και προνοσοκομειακή φροντίδα τραύματος, φυσικών καταστροφών, τροχαίων ατυχημάτων και απεγκλωβισμού, πυρκαγιών, έρευνα αγνοουμένων, διάσωση σε βουνό, φαράγγι, θάλασσα, διαχείριση κρίσεων, ψυχολογία διασώστη, ειδικές αποστολές, καλύψεις πρώτων βοηθειών σε αγώνες και εκδηλώσεις.
«Μπορεί», εξήγησε ο Ειδικός Γραμματέας και Υπεύθυνος των ειδικών αποστολών της ΕΔΕΑΚ κ. Γιάννης Δασκαλάκης, «να ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας οποιοσδήποτε θέλει να εκπαιδευτεί και να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του. Το βασικό ζητούμενο είναι να έχει θέληση και χρόνο να προσφέρει όταν χρειαστεί να συμμετέχει σε κάποια αποστολή.
Η διαδικασία των εγγραφών θα εξελιχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα κάθε Τετάρτη 8 με 9 μ.μ. στον χώρο όπου στεγάζεται η ομάδα, στην οδό Μιχαήλ Κόρακα και Ρήγα Φεραίου, τηλ. 6974997414 και 6976000188.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας