Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας

Υπό την προεδρία του κ. Θοδωρή Πετρουλάκη συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας η σύνταξη του τεχνικού προγράμματος για το οικονομικό έτος 2016.

– Στον τομέα των έργων περιλαμβάνει και νέα, την επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού αλιευτικού καταφυγίου Κουρεμένου, την ανάπλαση επί της Κ. Καραβελάκη, πλακόστρωση, δρόμο σύνδεσης των δύο λιμένων Σητείας και βελτίωση ράμπας ανέλκυσης -καθέλκυσης στο αλιευτικό καταφύγιο Κουρεμένου, την εγκατάσταση μόνιμων αγκυροβολίων στο λιμένα Σητείας, την αποκατάσταση ζημιών κτιρίων λιμένα, ηλεκτροφωτισμό ρωμαϊκού τοιχίου στο λιμάνι και άλλα.
«Το Τεχνικό Πρόγραμμα»,  σημείωσε ο κ. Πετρουλάκης, «συμπληρώνεται με έργα που δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωσή τους πέρυσι, όπως μεταξύ άλλων ο φωτισμός του ρωμαϊκού τείχους και οι αναπλάσεις επί της Καραβελάκη, και μεταξύ των τμημάτων του λιμανιού -ο δρόμος προς τις πάπιες, όπως είθισται να λέγεται, ώστε να βελτιωθεί ένα ζωτικό κομμάτι της χερσαίας ζώνης του λιμένα. Επίσης προβλέπονται έργα και παρεμβάσεις και στο λιμάνι του Κουρεμένου, όπου παρατηρούνται προβλήματα, αλλά και σε κτιριακές εγκαταστάσεις όπως στο Λιμεναρχείο Σητείας και στην αποθήκη που διαθέτει το Ταμείο, όπου βρίσκεται το αρχείο του. Σημαντική θεωρείται και η προμήθεια χημικών wc με σκοπό την προσωρινή εξυπηρέτηση των αναγκών του λιμανιού μέχρι να κατασκευαστούν νέες τουαλέτες.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας