Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο ισολογισμός-απολογισμός του Δήμου Σητείας

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας συνεδρίασε σε ειδική μονοθεματική συνεδρίαση με θέμα την έγκριση ισολογισμού – απολογισμού έτους 2015.
Πριν από τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Θ. Πατεράκης μετά από σχετική ερώτηση της Αντιπολίτευσης για τα εισιτήρια και τα δρομολόγια της Sky Express, ενημέρωσε άτυπα το σώμα, αναφέροντας ότι έχει ήδη αρχίσει επαφές με  τους αρμόδιους οι οποίες, και θα συνεχιστούν εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης δίνοντας το λόγο στους υπαλλήλους του Δήμου κα Δασκαλάκη και κ. Παπαδάκη, που ενημέρωσαν για τα μεγέθη και τα ποσά που αναφέρονται στον ισολογισμό και απολογισμό.
Μετά πήρε το λόγο ο ορκωτός λογιστής κ. Ζαβίτσας για να εκφράσει τις παρατηρήσεις του. Παίρνοντας το λόγο ο κ. Ζαβίτσας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη ρεαλιστικότητα των ισολογισμών (κατά 80% σύμφωνος με τον προϋπολογισμό του 2015). Στάθηκε στη μείωση των εξόδων και εσόδων, λέγοντας ότι είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο. Επεσήμανε όμως το πρόβλημα της άρδευσης και της δυσκολίας είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της άρδευσης, θα ήταν ένας από τους καλύτερους ισολογισμούς – απολογισμούς που έχει δει.
Στη συνέχεια ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι υπέβαλαν ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν από τον κ. Ζαβίτσα, τον Αντιδήμαρχο κ. Τερζή και από τους υπαλλήλους του Δήμου χωρίς να προκύψει κάτι μεμπτό για τον ισολογισμό.
Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις από τους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων. Ο κ. Καραμανωλάκης αν και συνεχάρη την οικονομική υπηρεσία και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τη σαφώς βελτιωμένη εικόνα και τη ρεαλιστικότητα του ισολογισμού, δήλωσε ότι θα ψηφίσει αρνητικά διότι το πρόβλημα της άρδευσης εξακολουθεί να υφίσταται χωρίς κατά τη γνώμη του η Δημοτική Αρχή να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.
Η κα Καράμπελα δήλωσε ότι θα ψηφίσει λευκό διότι αν και δεν υπάρχει κάτι ύποπτο ή περίεργο στον ισολογισμό, θεωρεί ότι οι περικοπές στις δαπάνες καθώς και η εισπρακτική πολιτική στρέφεται τελικά κατά των πολιτών.
Τελευταίος πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύ καλή δουλειά των υπηρεσιών και του αρμοδίου Αντιδημάρχου κου Τερζή, ώστε να υπάρχει αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα. Ενημέρωσε ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να λάβει κάποιο δάνειο, αν χρειαστεί και μόνο για αναπτυξιακούς σκοπούς, ότι ο Δήμος είναι από τους πιο νοικοκυρεμένους στην Ελλάδα και κατηγόρησε τη μείζονα αντιπολίτευση για διγλωσσία, αφού, αν και αναγνώρισε τη θετικότητα του ισολογισμού, εντούτοις δεν τον ψηφίζει. Κάλεσε δε την αντιπολίτευση σε συνεργασία για το καλό του τόπου.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει στην ψήφιση του ισολογισμού – απολογισμού. Όλη η συμπολίτευση ψήφισε θετικά, η μείζονα αντιπολίτευση αρνητικά και η λαϊκή συσπείρωση λευκό.
Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε στο σώμα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ήταν κατά πλειοψηφία ψήφιση του ισολογισμού – απολογισμού.
Από το Δήμο Σητείας

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας