Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα αναμένεται η παραγωγή ρακής στη Σητεία

Με αφορμή την έναρξη της νέας αποστακτικής σαιζόν ο Σύλλογος Αποσταγματοποιών Επαρχίας Σητείας εστιάζει στα παραγόμενα προϊόντα, την τσικουδιά και το τσίπουρο, αλλά και στις αλλαγές στην υφιστάμενη νομοθεσία.
Σκοπός είναι η προστασία του προϊόντος και του καλλιεργητή και η επαναφορά του στα προσδοκώμενα έσοδα, όπως και του κράτους.
«Η αναμενόμενη φετινή παραγωγή τσικουδιάς στην περιοχή της Σητείας», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Ξενικάκης, «θα κυμανθεί στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα. Ο Σύλλογος Αποσταγματοποιών Σητείας ανήκει στον Πανελλήνιο Σύλλογο Αποσταγματοποιών (τσικουδιάς και τσίπουρου) και Αμπελουργών Ελλάδας. Κύριος σκοπός του είναι η ενημέρωση των μελών του, η στήριξή τους, αλλά και η ανάδειξη των προβλημάτων του χώρου. Δεδομένου ότι τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μεμονωμένοι παραγωγοί, τους καλώ να πλαισιώσουν τον Σύλλογο, ώστε να έχουν μεταξύ άλλων και την απαραίτητη κατοχύρωση.»
Περιγράφοντας τη διαμορφούμενη κατάσταση και τα προβλήματα που επικρατούν ο κ. Ξενικάκης στάθηκε στη διακίνηση της τσικουδιάς και του τσίπουρου στη χύμα μορφή και στα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής, που καταγράφονται.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας