Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Αξιοποίηση του λιμανιού της Σητείας και προσέλκυση της κρουαζιέρας

Υπό την προεδρία του κ. Θοδωρή Πετρουλάκη συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας και παρέστη και ο Ιωάννης Μπρας, που αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα Ειδικού Συμβούλου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας.

Σε μία άτυπη μεν, ουσιαστική δε συζήτηση με τα μέλη του ετέθησαν σειρά ζητημάτων σχετικά με την αναβάθμιση, αξιοποίηση του λιμανιού της Σητείας και την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.
Όπως δήλωσε ο κ. Πετρουλάκης «θα συνεργαστούμε με τον κ. Μπρα, για διάφορα θέματα που αφορούν το λιμάνι, όπως είναι ο τομέας της κρουαζιέρας και οι υποδομές του λιμανιού, με σκοπό να μας κατευθύνει και να μας καθοδηγήσει ώστε να οργανωθεί η κρουαζιέρα και να καταστήσουμε το λιμάνι της Σητείας έναν προορισμό και μάλιστα εναλλακτικό, κρουαζιέρας για πλοία μεσαίου μεγέθους 1.500 με 2.000 ατόμων, που μπορούν να φιλοξενηθούν δεδομένου του βάθους του λιμανιού μας και του μήκους του προσήνεμου μόλου».
Όπως αναφέρθηκε υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, χρειάζονται μικρές βελτιώσεις όπως η εφαρμογή του σχεδίου ασφαλείας, η τοποθέτηση προσκρουστήρων, που εκτιμώ ότι θα καταστεί εφικτή μέχρι τέλος του χρόνου. Είναι μία μεγάλη προσπάθεια που αποσκοπεί στο να προσεγγίσουμε εταιρίες κρουαζιέρας. Γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας για την τοπική οικονομία».
Ο κ. Μπρας εστίασε στις δυνατότητες της περιοχής, ενώ αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό που υπάρχει. Τις τελευταίες ημέρες συνοδευόμενος από τους αρμοδίους προχώρησε σε μία πρώτη «αυτοψία» των χώρων του λιμανιού προκειμένου να «φωτογραφηθούν» οι υποδομές του και να καταγραφούν οι βελτιώσεις που απαιτούνται σύμφωνα με το σχέδιο ασφαλείας, που είναι σε διαδικασία έγκρισης. Αλλά και οι υποδομές που χρειάζονται για να δέσουν με ασφάλεια τα κρουαζιερόπλοια καθώς και στο κομμάτι που αφορά τους πεζούς, τους επισκέπτες και την σύνδεση με την πόλη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας