Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Οι Σητειακοί συνειδητοποιούν την σπουδαιότητα της προσφοράς αίματος

Η προτελευταία για το τρέχον έτος αιμοδοσία του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο που στεγάζονται τα γραφεία του Τμήματος, στις Εργατικές Κατοικίες Β΄.

Για άλλη μία φορά πολλοί ήταν οι εθελοντές που ανταποκρίθηκαν.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος πατήρ Γεώργιος Γουλιέλμος τους ευχαρίστησε θερμά όλους για την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίησή τους καθώς και τις Εθελόντριες Νοσηλευτικής του Τμήματος που συνέβαλαν καθοριστικά για την διεξαγωγή της αιμοδοσίας.
«Ο κόσμος», ανέφερε, «ανταποκρίνεται στην πρόσκληση που απευθύνουμε κάθε φορά. Τα προβλήματα στην επαρχία μας είναι πολλά κι έτσι προσέρχονται αιμοδότες από την πόλη αλλά και τα χωριά της περιοχής μας. Προσέρχονται άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους ή που οφείλουν αίμα, αλλά κι εκείνοι που προβλέπουν ότι θα χρειαστούν αίμα σύντομα λόγω κάποιας ίσως επέμβασης που είναι προγραμματισμένη για τους ίδιους, συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα. Είναι ευχάριστο ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί την σπουδαιότητα της προσφοράς αίματος και της μεγάλης ανάγκης στην οποία μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας κάποια στιγμή ή ένας δικός μας άνθρωπος, αλλά και ένας συνάνθρωπός μας. Έτσι λοιπόν δίδει αίμα στις αιμοδοσίες, που οργανώνουμε ως Περιφερειακό Τμήμα του ΕΕΣ, αλλά και στις υπόλοιπες που οργανώνουν οι άλλοι Σύλλογοι της περιοχής μας κι αυτό είναι πολύ θετικό. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συγκεντρώσουμε αίμα για να καλύπτουμε όλα τα περιστατικά της περιοχής μας. Ευχαριστούμε όλους τους αιμοδότες.
Η επόμενη αιμοδοσία είναι προγραμματισμένη την 1η Δεκεμβρίου.»
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας