Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Διασωστική άσκηση στη μνήμη του αδικοχαμένου αναρριχητή στο Φαράγγι του Καψά

omada-precht-3 Οι ομάδα και φίλοι του φημισμένου αναρριχητή Albert Precht που μαζί με τον Robert Jolli είχαν χάσει τη ζωή τους στο φαράγγι του Καψά τον Μαΐο του 2015 επέστρεψαν για άλλη μια φορά στην Ανατολική Κρήτη και πραγματοποίησαν διασωστική άσκηση στο Φαράγγι των Περβολακίων-Καψά με τη συμμετοχή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας, το σπηλαιοδιασωστικό τμήμα του Ορειβατικού Συλλόγου Σητείας και την Ε.Δ.Ε.Α.Κ.

Η άσκηση αφορούσε τον απεγκλωβισμό ατόμων από μεγάλο ύψος ενώ ο εξειδικευμένος εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε είχε γίνει δωρεά από την ίδια ομάδα το Μαΐο του 2016 και τον διαχειρίζεται το πυροσβεστικό κλιμάκιο Σητείας.
Πρόκειται για ανθρώπους με μεγάλη αγάπη για τις ορειβατικές διαδρομές της Ιεράπετρας και της Σητείας, και με πολύ μεγάλη αναρριχητική εμπειρία οι οποίοι έρχονται τακτικά στην Κρήτη και ελέγχουν τις ορειβατικές διαδρομές σε διάφορα σημεία.
Στην άσκηση και ενημέρωση που έγινε συμμετείχαν και άνθρωποι που δεν συμμετέχουν στις τοπικές διασωστικές ομάδες ενώ οι συνεργασία και η σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ αναρριχητών και διασωστών θα συνεχιστεί και με περισσότερες δράσεις.
Δείτε μερικές φωτογραφίες

Πηγή : Ράδιο Λασίθι
omada-precht-1
omada-precht-2
omada-precht-3
omada-precht-4
omada-precht-5
omada-precht-6
omada-precht-7
omada-precht-8
omada-precht-9

Συνολικες προβολες σελιδας