Ο Δήμος Σητείας, σε
συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ και την επιστημονική
υποστήριξη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του παραρτήματος ΤΕΙ
Σητείας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα:
«Ελαιόλαδο και υγεία.
Νεώτερα επιστημονικά δεδομένα – καινοτόμες εφαρμογές».
Η ημερίδα θα
πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 στο αμφιθέατρο του τμήματος Διατροφής
και Διαιτολογίας του παραρτήματος ΤΕΙ Σητείας.
Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση των τελευταίων επιστημονικών
εξελίξεων και τεχνικών στον έλεγχο της αυθεντικότητας του ελαιολάδου, οι τρόποι
πιστοποίησης και καταγραφής των χαρακτηριστικών του, οι επιπτώσεις στην υγεία και η παρουσίαση
καινοτόμων εφαρμογών επιχειρηματικότητας.
Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν:
- Ο κ. Φραγκιαδάκης Γιώργος, Δρ. Βιολογίας, Αν.
Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης
«Τεχνικές DNA στον έλεγχο
αυθεντικότητας του ελαιολάδου»
- Η Δρ. Μέλλιου Ελένη, Καθηγήτρια
Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο τμήμα Φαρμακευτικής.
«Ισχυρισμός υγείας ελαιολάδου, τρόποι πιστοποίησης,
καταγραφή των χαρακτηριστικών και της δυναμικότητας των ελληνικών ποικιλιών σε
σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό».
- Ο κ. Κυριτσάκης Απόστολος, Καθηγητής
ΑΤΕΙ-Θ, Πρόεδρος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού στρες.
«Η ποιότητα του ελαιολάδου και ο λειτουργικός
του ρόλος»
- Ο Δρ. Μαγιάτης Προκόπιος, Καθηγητής
Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο τμήμα Φαρμακευτικής.
«Βιοδραστικά συστατικά ελαιολάδου, νεώτερα πειραματικά και
κλινικά δεδομένα για την προστασία της
υγείας-τροποι βελτίωσης της ποιότητας σε σχέση με την υγεία»
- Ο κ. Πιτένης Στυλιανός, Δ/ντης
παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου της "ΑΦΟΙ Α. ΠΙΤΕΝΗ ΑΒΕΕ", μέλος της
λέσχης αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και αναγνωρισμένο μέλος της παγκόσμιας λέσχης
αρχιμαγείρων. «Επιχειρηματικότητα - έρευνα και καινοτομία».