Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η Σητεία μπορεί να είναι πόλη του ελαιολάδου

Αυξημένης ανταπόκρισης έτυχε η εσπερίδα με θέμα «Ελαιόλαδο και υγεία. Νεότερα επιστημονικά δεδομένα- Καινοτόμες εφαρμογές». Τη διοργάνωσε το Σάββατο ο Δήμος Σητείας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας και με την επιστημονική υποστήριξη του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης- Παραρτήματος Σητείας. Φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ και την παρακολούθησαν πολλοί φοιτητές.

Τους παριστάμενους καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Λαντζανάκης. Οι εκπρόσωποι των φορέων στους χαιρετισμούς τους έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αξία του ελαιολάδου, στις ευεργετικές του ικανότητες, στην σπουδαιότητα σωστής καλλιέργειας και ανάδειξης του προϊόντος.
O Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης καλωσόρισε θερμά τους παριστάμενους, τους εισηγητές και ιδιαίτερα τους σπουδαστές του Τμήματος ευχόμενος να είναι μία από τις πιο σημαντικές περιόδους της ζωής τους η παραμονή τους στη Σητεία.
«Ζούμε σε ένα ευλογημένο τόπο και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Με την ευλογία του Θεού και πολλή δουλειά από τους αγρότες της περιοχής μας παράγονται προϊόντα με την ναυαρχίδα να είναι το ελαιόλαδο. Το σητειακό ελαιόλαδο πιστεύουμε ότι έκανε γνωστό το κρητικό ελαιόλαδο σε όλο τον κόσμο, αφού από την Σητεία ξεκίνησε η ανάδειξη, η προώθηση, η διαφήμιση του προϊόντος. Η Ένωση Σητείας ήταν η πρώτη που μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες απέδειξε ότι παράγουμε κάτι διαφορετικό.
Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι ζούμε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό τοπίο. Θα πρέπει να αναδειχθεί περαιτέρω η ιδιαιτερότητα του Σητειακού ελαιολάδου, η οποία θα δώσει την προστιθέμενη αξία. Θα πρέπει λοιπόν να ακολουθούνται ορθές πρακτικές καλλιέργειας, παραγωγής του ελαιολάδου στα ελαιουργεία, συσκευασίας και προώθησης του προϊόντος. Ο Δήμος έχει την πρόθεση να αξιοποιήσει τον ΟΑΣ σε αυτή την λογική στοχεύοντας στην ανάδειξη της διαφορετικότητας του ελαιολάδου Σητείας. Θα πρέπει όλοι μας να γίνουμε κοινωνοί της διαφορετικότητας αυτής και με ιδιαίτερο τρόπο να παράγουμε και να προωθούμε το προϊόν αυτό. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε όφελος και να διαφημίσουμε και την περιοχή μας. Η Σητεία μπορεί να είναι πόλη του ελαιολάδου», υπογράμμισε ο κ. Πατεράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας