Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Δήλωση Γ. Πλακιωτάκη για την εξαίρεση του Ν. Λασιθίου από το πρόγραμμα για την Αντιπυρική προστασία Δασών

Δήλωση του πρ. προέδρου της ΝΔ, βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη για την εξαίρεση του Νομού Λασιθίου από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Αντιπυρική προστασία Δασών:

Στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή σχετικά με την εξαίρεση του Νομού Λασιθίου από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Αντιπυρική προστασία Δασών, ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης, απήντησε αξιοποιώντας τις γνωστές τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της μετάθεσης ευθυνών.
Αν και τα ερωτήματα που έθεσα ήταν σαφή και ξεκάθαρα, τεκμηριωμένες απαντήσεις για τις ενδεδειγμένες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να ενταχθεί άμεσα έστω και με καθυστέρηση ο Νομός Λασιθίου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2016, δεν εδόθησαν.
Το αρμόδιο Υπουργείο δεν απάντησε στο ερώτημα πως προτίθεται να αποκαταστήσει έστω και τώρα λόγω της απαράδεκτης εξαίρεσης του Νομού Λασιθίου από τις χρηματοδοτήσεις, ισχυριζόμενο ότι δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από τη Διεύθυνση Δασών Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.
Το αξιοσημείωτο δε είναι, ότι χωρίς αίτημα δεν μπορεί να εισηγηθεί αρμοδίως το Υπουργείο για την χρηματοδότηση του Νομού Λασιθίου, άρα ο Νομός Λασιθίου αν και δικαιούται χρηματοδότηση και ένταξη στο πρόγραμμα για την Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2016, έργο απαραίτητο για το Νομό, έχει εξαιρεθεί.
Τελικά για ποιον λόγο, δεν υποβλήθηκε το αίτημα από τη διεύθυνση Δασών Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, παραμένει άγνωστο.
Αυτό βέβαια που προσπαθεί να αποκρύψει με εύσχημο τρόπο το Υπουργείο χωρίς όμως τελικά να πείθει κανέναν, είναι το γεγονός ότι η Διεύθυνση Δασών του νομού Λασιθίου ανήκει στην άμεση αρμοδιότητα του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών) και ο οποίος φέρει μεγάλη ευθύνη για την απαράδεκτη εξαίρεση του Νομού Λασιθίου από την χρηματοδότηση.
Τα ανωτέρω τραγελαφικά, αποδεικνύουν περίτρανα την έλλειψη σχεδιασμού για την απορρόφηση κονδυλίων και την αναποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής.
Για το λόγο αυτό, καλώ τόσο τον Υπουργό όσο και την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου να προσγειωθούν άμεσα στην σκληρή πραγματικότητα και να κατανοήσουν, ότι με την γνωστή τακτική της μετάθεσης ευθυνών και την παντελή απραξία δεν αντιμετωπίζονται και δεν επιλύονται τα  προβλήματα της χώρας.
Απαιτείται σωστός σχεδιασμός, οργάνωση και πολιτική βούληση, στοιχεία που δυστυχώς, απουσιάζουν από την κυβερνητική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ
Βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας