Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

«Μάχη» 24 υποψηφίων για τη Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

agia-fotini-ierapetrasΟύτε ένας ούτε δύο αλλά συνολικά 24 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τον μητροπολιτικό θρόνο στη μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος τονίζοντας πως στόχος της Ιεράς Συνόδου είναι να κα΄νει την καλύτερη επιλογή για την εκκλησία και τον λαό.

Επικρατέστερος μεταξύ των υποψηφίων εμφανίζεται ο σημερινός πρωτοσύγκελος της Μητροπόλης Ιεραπύτνης και Σητείας, Κύριλλος Διαμαντάκης χωρίς όμως να αποκλείονται και εκπλήξεις ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των ιεραρχών, χωρίς όμως δημοσίως να ανεβαίνουν οι τόνοι.
Τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης γνωρίζουν πως η συγκεκριμένη Μητρόπολη έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, λόγω των δύο ισχυρών πόλων – πόλεων που έχει υπό την σκέπη της (Σητεία και Ιεράπετρα) ενώ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση παίζει και η πολυσυζητημένη επένδυση στη Μονή Τοπλού καθώς ο νέος μητροπολίτης θα καταλάβει και τη θέση του προέδρου του Ιδρύματος Παναγία Ακρωτηριανή, στην οποία ανήκει η έκταση των 26.000 στρεμμάτων στο Κάβο Σίδερο.
Η εκλογή του νέου μητροπολίτη είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου οπότε θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος ενώ σε περίπτωση μη εκλογής με την πρώτη φορά θέληση όλων είναι οι διαδικασίες να εξελιχθούν το ταχύτερο δυνατό

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας