Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Λεία 235.000€ για τη σπείρα που ρήμαξε την Ιεράπετρα

Κλέφτης, διαρρήκτης, διάρρηξη, κλοπή
Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας δώδεκα νέες υποθέσεις κλοπής και μια απόπειρα κλοπής, στην ευρύτερη Ιεράπετρα, ενώ ταυτοποιήθηκε και ο τρίτος της σπείρας των Ρομά, που είχε  «ανοίξει» το περασμένο καλοκαίρι άλλα 29 σπίτια, και είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τις οικογένειες που μένουν στα γύρω  χωριά και έξω από το σχέδιο πόλης  σε απόμερα σημεία, τα οποία επέλεγαν οι 3 κακοποιοί, για να έχουν την απαιτούμενη κάλυψη και τη  διέξοδο διαφυγής.

Από τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, που είχαν αυτή τη μεγάλη επιτυχία, απαλλάσσοντας την τοπική κοινωνία από έναν πραγματικό εφιάλτη, ταυτοποιήθηκε ακόμα ένας 32χρονος Ρομά για την τέλεση  41 συνολικά  κλοπών και διαρρήξεων και μιας απόπειρας κλοπής, που διαπράχθηκαν κυρίως σε απόμερες οικίες, στα χωριά   και στην ευρύτερη περιοχή  ανατολικά και δυτικά  της Ιεράπετρας.
Οι 29 υποθέσεις που είχαν εξιχνιαστεί αρχικά και οι 12 νέες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν, μαζί με μια απόπειρα κλοπής(συνολικά 42 υποθέσεις) αφορούν σε κλοπές και διαρρήξεις στην Ιεράπετρα, το Κεντρί, τη Βαϊνιά, το Κουτσουνάρι, τα Φέρμα, την Ανατολή, την Καλαμαύκα και την περιοχή του Φράγματος Μπραμιανών, με συνολική λεία, η αξία της οποίας ξεπερνά, τις 235.000 ευρώ.

42 υποθέσεις
Για τη διάπραξη  των  42 αυτών διακεκριμένων  κλοπών  και διαρρήξεων, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, σε βάρος ενός 23χρονου, ενός 26χρονου και ενός 32χρονου Ελληνικής υπηκοότητας, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί  στην περιοχή Λιβάδια Ιεράπετρας, στις 3 Σεπτεμβρίου, από αστυνομικό που δεν ήταν σε υπηρεσία, τη στιγμή που  η σπείρα κινούνταν ύποπτα με ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο FORD MONDEO σκούρου χρώματος , έχοντας μόλις διαρρήξει σπίτι συνταξιούχου που μένει στο Ηράκλειο.
Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό με τη συνδρομή των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν σε υπηρεσία, για να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο με το οποίο επιχειρούσαν οι 3 Ρομά να διαφύγουν προς το Ηράκλειο, στην είσοδο του Κάτω Χωριού.  Όταν οι κακοποιοί ένιωσαν ότι έσφιγγε ο κλοιός και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψη τους, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο τους, και εξαφανίστηκαν πεζοί. Αναζητήθηκαν  από τις διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις την ημέρα  εκείνη, αλλά δεν εντοπίστηκαν στη γύρω περιοχή.
Οι αστυνομικοί ωστόσο, βρήκαν στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι κακοποιοί την ταυτότητα του 23χρονου οδηγού, χρυσαφικά που είχαν μόλις κλέψει και πολλά άλλα στοιχεία τα οποία αξιοποίησαν για να φτάσουν μετά από μερικές μέρες στην ταυτοποίηση του 26χρονου συνεργού και συνοδηγού του, ενώ περισσότερο χρονοβόρα ήταν η ταυτοποίηση του τρίτου της παρέας, του 32χρονου, ο οποίος τελικά  έπεσε στη τσιμπίδα του Νόμου στις 13 Οκτωβρίου, με την εξιχνίαση άλλων 12 υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων, φθάνοντας συνολικά τις 42 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών οικιών στην Ιεράπετρα και τα χωριά της.
Οι αστυνομικοί έχουν υπολογίσει ότι η σπείρα των 3 κακοποιών είχε αφαιρέσει από τα σπίτια που είχε ανοίξει, χρήματα, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά συνολικά τις 235.000 ευρώ.
Η λεία τους μόνο στις τελευταίες 12 υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν, ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, συμπέρασμα που προκύπτει   από   τη   λεπτομερή   προανάκριση   που διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, καταλήγοντας ότι από τις  19.06.2015 έως και τις 06.08.2016 οι 3 κακοποιοί είχαν διαπράξει από κοινού, ακόμα δώδεκα κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.
Ρεπορτάζ : Νίκος Πετάσης 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας