Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Με μεγάλη προσέλευση πολιτών η λαϊκή συνέλευση στις Λιθίνες

Στην ανοικτή γενική συνέλευση της Τοπικής Κοινότητας Λιθινών η προσέλευση των πολιτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ιδιαίτερα θετική χαρακτήρισε την ανταπόκρισή τους ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Αναστάσιος Δελημπορίδης. «Εξάλλου», σημείωσε, «σκοπός της συνέλευσης ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την περιοχή, καθώς και συνολικά το Δήμο Σητείας».
Στην συνέλευση, που φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού,
συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης -μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος κ. Θοδωρής Πατεράκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Λαντζανάκης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Καραμανωλάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κύριοι Γιώργος Μαριδάκης, Πέτρος Δημητροπουλάκης και Χαράλαμπος Σαρίδης.
Αρχικά συζητήθηκαν η πορεία και οι διεκδικήσεις της Τ.Κ. Λιθινών από τον Σεπτέμβριο του 2014  μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα και οι προτάσεις για την επόμενη περίοδο.
Ο κ. Δελημπορίδης αναφέρθηκε στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω της γενικότερης κακής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε θέματα άρδευσης, στον κανονισμό, που ισχύει από το 2013 και το δικαίωμα σύνδεσης 2,3 € ανά δέντρο, στην στάση της Κοινότητας την περίοδο εκείνη και από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα.
Επιπλέον ετέθησαν η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, η χρήση του τμήματος του κτιρίου της κοινότητας από την ιδιωτική εταιρία της ΟΤΕ. Α.Ε. και τα ανταποδοτικά οφέλη από το 1995 κι εξής.
Λόγος έγινε και για την κοινή χρήση των χωματουργικών μηχανημάτων, που ανήκαν στον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού και πλέον χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο Δήμος Ιεράπετρας. Περιμένουμε από τους δύο Δήμους να συνεννοηθούν προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που έχουν συμβάλει στην αγορά και συντήρηση των μηχανημάτων αυτών από τον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού. Ο Δήμαρχος Σητείας ανέφερε ότι υπάρχει αίσθημα συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων και των Δημάρχων και ήδη έχουν συνεργαστεί σε κάποιες αντίστοιχες περιπτώσεις», επεσήμανε ο κ. Δελημπορίδης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας