Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ψαράδες στην Ιεράπετρα κάνουν τους λαγοκέφαλους λίπασμα για τα χωράφια

lagokefaloi
Ένα πρόβλημα για τους ψαράδες για το οποίο λύση δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια άμεση λύση είναι οι λαγοκέφαλοι οι οποίοι, ως γνωστόν, εδώ και χρόνια ρημάζουν τη θαλάσσια ζωή, κάνουν μεγάλες ζημιές και αφαιρούν σημαντικό εισόδημα από τους ψαράδες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Eρασιτεχνών Αλιέων Ιεράπετρας, Λάμπης Τζαράκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως πλέον οι ψαράδες της Ιεράπετρας σιγά σιγά βρίσκουν κι άλλες δουλειές αφού εισόδημα δεν βγαίνει πλέον και οι ζημιές από τους λαγοκέφαλους είναι καθημερινό φαινόμενο.
Οι εκκλήσεις προς την Περιφέρεια Κρήτης για να δοθούν οικονομικά κίνητρα για την αλιεία των λαγοκέφαλων είναι συνεχείς έχει σταλεί πλήθος εγγράφων και περιμένουν απαντήσεις…
Προς το παρόν πάντως, φαίνεται πως έχει βρεθεί και μια άλλη λύση για τους λαγοκέφαλους που αλιεύονται καθημερινά. Όπως λέει ο κ. Τζαράκης αρκετοί στην  Ιεράπετρα χρησιμοποιούν τους λαγοκέφαλους ως λίπασμα στα στα φυτά στους κήπους τους! Το ψάρι μπαίνει ολόκληρο μέσα στο χώμα και όπως έχει παρατηρηθεί υπάρχει ώφελος στις καλλιέργειες. Άποψη του κ. Τζαράκη είναι πως αν κάποιοι ασχοληθούν και επεξεργαστούν κατάλληλα τους λαγοκέφαλους είναι πολύ πιθανό να μπορεί να παραχθεί κάποιο καλό λίπασμα μελλοντικά!

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας