Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Καλύτερη η οικονομική εικόνα του Δήμου Σητείας το 2015

Σε έκτακτη, μονοθεματική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση η σύνταξη έκθεσης και κατάρτισης του απολογισμού- ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2015.

«Μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της προηγούμενης χρήσης και την έκθεση των ορκωτών λογιστών», ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Λεωνίδας Τερζής, «θα γίνει παρουσίαση του απολογισμού- ισολογισμού, ώστε να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η εικόνα των οικονομικών δεδομένων του 2015 είναι σαφώς καλύτερη από αυτή του προηγούμενου έτους. Ο ισολογισμός του Δήμου Σητείας για το 2015 παρουσιάζει μία ζημία 21.101 €, όταν το 2014 η ζημία αφορούσε το ποσό των 748.000 €. Υπάρχει λοιπόν μία πολύ μεγάλη διαφορά, που οφείλεται στο συμμάζεμα, στο οποίο προχωρήσαμε όσον αφορά τα οικονομικά και την χρήση του 2015. Οφείλω βέβαια να αναφέρω ότι η ζημία λειτουργεί αθροιστικά γιατί με την έναρξη της λειτουργίας των καλλικρατικών δήμων το Υπουργείο Εσωτερικών μηδένισε τις όποιες ζημίες των καποδιστριακών δήμων και ξεκίνησαν σαν νέοι δήμοι, από την αρχή το 2011».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας