Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Κουρεμένος: Ο θερινός "παράδεισος" όπου θες να επιστρέψεις

ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣΈχει ψιλή καφετιά άμμο, ρηχά καταγάλανα νερά και πολλά αλμυρίκια.Ο Κουρεμένος βρίσκεται 91 χλμ ανατολικά του Αγίου Νικολάου, 21 χιλιόμετρα ανατολικά της Σητείας και 1 χιλιόμετρο ανατολικά του Παλαίκαστρου.

Η παραλία είναι η μεγαλύτερη της περιοχής με μήκος που ξεπερνάει το 1,5 χλμ και οριοθετείται στα βόρεια από το Ακρωτήριο Τέντα και στα νότια από το Ακρωτήριο Πλάκα και το λόφο στο Καστρί.  Είναι οργανωμένη σε μερικά σημεία με ομπρέλες, ντουσιέρες και μπαρ.

Ναι μεν η παραλία είναι όμορφη, όμως το χαρακτηριστικό του Κουρεμένου είναι άλλο : ο πολύς αέρας. Πράγματι, ο αέρας εδώ είναι σταθερά τόσο ισχυρός, που το μέρος έχει γίνει πασίγνωστο στους λάτρεις της ιστιοσανίδας και του kite surfing σε όλη την Ευρώπη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι και το μεγαλύτερο πάρκο με ανεμογεννήτριες της Ελλάδας εγκαταστάθηκε εδώ, αξιοποιώντας το τεράστιο αιολικό δυναμικό της περιοχής.
Στον Κουρεμένο λειτουργεί σχολή ιστιοσανίδας, από την οποία μπορείτε και να νοικιάσετε εξοπλισμό σε λογικές τιμές, αν δεν έχετε τον δικό σας.
Το μελτέμι της περιοχής ενώνεται με τα τοπικά θερμικά και η ένταση του αέρα αυξάνεται κατά 2 Beaufort (Μποφόρ), από ότι στην τριγύρω περιοχή. Έτσι, ο αέρας εδώ έχει σχεδόν σταθερά ένταση 4 έως 7 Beaufort(Μποφόρ) δυτικός και με μέσο όρο το καλοκαίρι στα 6, κάνοντας το Κουρεμένο το πιο σίγουρο spot(σημείο) στην Ευρώπη. Το πανί που χρειάζεται κυμαίνεται από 4,5 έως 5,3μ..

Ο Κουρεμένος είναι ιδανικός για όλα τα επίπεδα windsurfers. Κοντά στην ακτή η θάλασσα είναι επίπεδη και ενδείκνυται για τους αρχάριους. Στα επίπεδα νερά μπορείτε να πλανάρετε και να κάνετε freestyle. Επίσης, τα ρηχά νερά και η άμμος είναι ιδανικά για ένα εύκολο beach start( Το beach start είναι μία αρκετά εύκολη κίνηση,η οποία μπορεί σταδιακά να σας οδηγήσει επόμενο στάδιο, στο water start), ενώ έχουν τοποθετηθεί και βοηθητικές σημαδούρες.

Στο κοντινό Παλαίκαστρο υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες διαμονής, φαγητού και διασκέδασης, αν και πλέον θα δείτε αρκετές νέες υποδομές κοντά.
Πηγη: cretanbeaches

Συνολικες προβολες σελιδας