Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Το Τμήμα της Σητείας έχει τη μεγαλύτερη βάση στο ΤΕΙ Κρήτης

Μία σημαντική πρωτιά έχει πλέον στο ενεργητικό του το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Σητείας όπως διαπιστώθηκε μετά και την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το Τμήμα της Σητείας έχει τη μεγαλύτερη βάση στο ΤΕΙ Κρήτης στην κύρια ομάδα του 90% ΓΕΛ, με τον πρώτο εισακτέο να συγκεντρώνει 16.305 μόρια και τον τελευταίο 13.522! Το ύψος της βάσης και τα πρωτεία του εντός του Τεχνολογικού Ιδρύματος αναδεικνύουν για ακόμη μία φορά την εξαιρετική πορεία του Τμήματος, που βέβαια έχει διαφανεί και από τις ήδη διενεργηθείσες αξιολογήσεις.
«Αρχικά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης, «υπήρξε μία τροποποίηση, βελτίωση του συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων σε σχέση με τις επιλογές των υποψηφίων ως προς την κατεύθυνση και τα μαθήματα, στα οποία εξετάζονται, σε επίπεδο χώρας. Επομένως οι υποψήφιοι του ιατρικού, παραϊατρικού κύκλου είχαν μεγάλη επιτυχία φέτος στις εξετάσεις. Αυτό προφανώς συμπαρασύρει σε άνοδο όλες τις σχολές των ιατρικών και παραϊατρικών αντικειμένων.
Αντίστοιχα για το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, ανέβηκε εντυπωσιακά η βάση του, περίπου 1.500 μονάδες. Είναι το πρώτο Τμήμα σε σχέση με την βαθμολογία εισαγωγής από τα ημερήσια Γενικά Λύκεια, από τα οποία προέρχεται η μεγάλη μάζα των φοιτητών. Γενικότερα, θα έλεγα ότι ανέβηκαν οι βάσεις των αντικειμένων που αφορούν τις επιστήμες της ζωής και της υγείας. Αυτό κατά την άποψή μου είναι ενθαρρυντικό. Μας βοηθάει να συνεχίσουμε κι επίσης δείχνει ότι το ΤΕΙ Κρήτης έχει μία ιδιαίτερη δυναμική και μπορεί να αναπτύξει περαιτέρω μία δράση σε αυτή την κατεύθυνση.
Τα τελευταία 12 χρόνια το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Σητείας είναι πρώτο ή δεύτερο, συναγωνιζόμενο κυρίως με τα Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας και Νοσηλευτικής. Φέτος ευχάριστη έκπληξη είναι η άνοδος της βάσης του συγγενούς αντικειμένου -ίδια σχολή- των Τεχνολόγων Γεωπόνων. Φαίνεται, όπως προαναφέρθηκε, ότι τα Τμήματα των επιστημών της ζωής και της υγείας προτιμούνται ιδιαίτερα από τους υποψήφιους φοιτητές».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας