Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Μεγάλο "όσο ένα μηχανάκι" το άγριο ζώο - Επείγουσα έκκληση από τις Αρχές

σητεία αιλουροειδές
Διαστάσεις... θρύλου παίρνει το θέμα με το αιλουροειδές το οποίο εθεάθη σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας, όσο και κοντά στο Φράγμα Αποσελέμη.

Οι περιγραφές ατόμων που το έχουν δει, είναι λίγο πολύ ίδιες: αρκετά μεγάλο σε μέγεθος, με ραβδώσεις στο τρίχωμά του, και σίγουρα όχι ένα από τα ζώα που συνηθίζουμε να βλέπουμε στην Κρήτη.
Ο Ανδρέας Γιαγιάς και η σύζυγός του Θάλεια, είπαν στον Μάριο Διονέλλη, που πήγε στην περιοχή, ότι έχουν δει το ζώο τουλάχιστον τρεις φορές. Το μέγεθός του "όσο ένα μηχανάκι", μήκος δηλαδή που φτάνει το ενάμιση μέτρο και ύψος περίπου 70 πόντους. 'Εχει καφέ με μαύρες ρίγες και λευκό τρίχωμα στο στέρνο.
σητεία αιλουροειδές
Η Διεύθυνση Δασών εξέδωσε ανακοίνωση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, σε περίπτωση που αντιληφθούν το ζώο, να μην το καταδιώξουν ούτε να το εκφοβίσουν και να ειδοποιήσουν τις αρχές.
ανακοίνωση αιλουροειδές
Ο Γιάννης Δασκαλάκης, εθελοντής διασώστης εκτάκτων αναγκών της ΕΔΕΑΚ, δηλώνει ότι υπάρχουν πολλές μαρτυρίες και γίνονται συντονισμένες έρευνες, ωστόσο καλό θα ήταν να μην πηγαίνουν στην περιοχή της Αγίας Φωτιάς... επισκέπτες από καθαρή περιέργεια.
σητεία αιλουροειδές
Μάλιστα αναφέρεται στο αποτύπωμα που άφησε το ζώο, λέγοντας ότι το μέγεθός του δεν έχει καμία σχέση με τα συνήθη ζώα της περιοχής.

σητεία αιλουροειδές

σητεία αιλουροειδές

σητεία αιλουροειδές
​Εκπρόσωπος του Δασαρχείου κάνει έκκληση σε όποιον το επιθυμεί να προσφέρει στην υπηρεσία θερμική κάμερα, δίχτυα, ακόμα και αναισθητικό σπρέι, ώστε να καταστεί δυνατή η αιχμαλωσία του ζώου.

Πηγή : ekriti.gr

Συνολικες προβολες σελιδας