Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ο Μίλτος Καμπουρίδης…ξεφορτώνεται την επένδυση στην Κρήτη!

amaonzoe_kabouridis_0Η εταιρεία αναζητά αγοραστές για το Nikki beach στην Ερμιόνη Αργολίδας και για το Sitia Bay στην Κρήτη, έχοντας ήδη υπογράψει μνημόνιο κατανόησης για την πώληση ποσοστού 78% του τελευταίου

Σε αλλαγή πλεύσης για τα πολυδάπανα project της Doplhin Capital Investors στην Ελλάδα προχωρά ο επικεφαλής της Μίλτος Καμπουρίδης, υπό την πίεση για βελτίωση της χρηματοοικονομικής εικόνας του ομίλου και ενίσχυσης της ρευστότητάς του.
Η Dolphin Capital Investors (DCI), που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται το γνωστό Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, έχει βάλει πωλητήριο σε ακίνητα που μπορούν να ενισχύσουν το ταμείο της, στο πλαίσιο σχεδίου για την ενίσχυση της ρευστότητας μέσω σύστασης κοινοπραξιών, πώλησης περιουσιακών στοιχείων και εξασφάλισης χρηματοδότησης.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναζητά αγοραστές για το Nikki beach στην Ερμιόνη Αργολίδας και για το Sitia Bay στην Κρήτη, έχοντας ήδη υπογράψει μνημόνιο κατανόησης για την πώληση ποσοστού 78% του τελευταίου, κάτι που θα οδηγήσει σε μια συναλλαγή εκτιμώμενου ύψους 17,2 εκατ. ευρώ.
Η πώληση του Sitia Bay στην Κρήτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, εντός του τρίτου τριμήνου του 2016.
Επίσης, η κυπριακή θυγατρική της Dolphin, η Aristo πουλάει το μεγαλύτερο μέρος του οικιστικού συγκροτήματος Venus Rock, μέσω συμφωνίας με την Τράπεζα Κύπρου για την έκδοση Swap για χρέος, συνολικής αξίας 283 εκατ. ευρώ, που συνδέεται με το οικιστικό συγκρότημα στην Μεγαλόνησο.
Παράλληλα, στασιμότητα καταγράφεται για το έργο ύψους 30 εκατ. ευρώ στην περιοχή Βρόσκοπος της Κέας (Τζιά), για το οποίο επί μακρόν αναζητείται χρηματοδότηση. Η σχεδιαζόμενη ξενοδοχειακή μονάδα είναι δυναμικότητας 230 κλινών, εκτείνεται σε 645,5 στρέμματα και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πεντάστερο ξενοδοχείο (94 κλινών) που διαθέτει 20 συγκροτήματα με δωμάτια-σουίτες και επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες (136 κλινών).
Οι κινήσεις αυτές έρχονται έπειτα από μια δύσκολη χρονιά, όπως το 2015, καθώς η αξία των περιουσιακών στοιχείων της στην Ελλάδα υποχώρησε κατά 55 εκατ. ευρώ. Εάν, μάλιστα, ληφθούν υπόψη απώλειες ύψους 44 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή της με 49,8% στην Aristo, η DCI εμφάνισε απώλειες συνολικής αξίας 99 εκατ. ευρώ, οδηγώντας σε αντίστοιχη μείωση την καθαρής αξίας ενεργητικού (NAV). Ως εκ τούτου, η καθαρή αξία ενεργητικού της DCI διαμορφώνεται σε 545 εκατ. ευρώ από 644 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, το 2015 ήταν έτος μετασχηματισμού για τον όμιλο με κύριους σταθμούς τις σημαντικές αλλαγές στη διοικητική ομάδα αλλά και την ίδια την στρατηγική του ομίλου, την εξασφάλιση νέων κεφαλαίων ύψους 75 εκατ. ευρώ με την έκδοση νέων μετοχών, αλλά και το άνοιγμα του νέου Amanera στη Δομινικανή Δημοκρατία το Νοέμβριο. Σε μήνυμά της προς τους μετόχους η διοίκηση της Dolphin Capital Investors, υπό τον κ. Andrew Coppel, αναφέρει ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να επιτύχουμε, ωστόσο θεωρούμε ότι το χαρτοφυλάκιό μας έχει τη δυναμική για την δημιουργία υπεραξιών σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα».
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το αντίστοιχο μήνυμα του κ. Μίλτου Καμπουρίδη, σύμφωνα με τον οποίο «η κλιμάκωση της ελληνικής κρίσης και η τραπεζική κρίση στα μέσα του 2015 επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την επανεκτίμηση του χαρτοφυλακίου του ομίλου αυτή τη χρονιά παρά το γεγονός ότι οι επιπτώσεις αντισταθμίστηκαν ως ένα βαθμό από τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων του ομίλου, την πρόοδο των αδειοδοτικών διαδικασιών για τα βασικά έργα του ομίλου αλλά και την έναρξη λειτουργίας του νέου Αmanera. Εφεξής, επικεντρωνόμαστε στην προσπάθεια για δημιουργία υπεραξιών, με την εξασφάλιση χρηματοδότησης για τις επόμενες φάσεις του Kilada Hills Golf Resort στο Πόρτο Χέλι, το Κea Resort στην Κέα και το Pearl Islan, ενώ προχωράμε και με τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου που δεν εντάσσονται στις βασικές μας δραστηριότητες».
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η μετοχή της εισηγμένης στην αγορά AIM του Λονδίνου Dolphin Capital βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, έχοντας κατρακυλήσει στις 5,80 πένες, από 18,70 πένες προ διετίας σχεδόν και από 41,90 πένες τον Οκτώβριο του 2013.

Πηγή : economy365.gr

Συνολικες προβολες σελιδας