Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Οι ιδανικές παραλίες της Κρήτης για διακοπές των παιδιών

ΦΙΛΙΑ, ΠΑΙΔΙΑΗ θάλασσα είναι εικόνα εξαιρετικά ελκυστική για τα παιδιά, καθώς έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να τρέξουν, να λερωθούν όσο θέλουν, να νιώσουν ελεύθερα, να κοινωνικοποιηθούν και να έρθουν κοντά στη φύση. Η Κρήτη προσφέρει πληθώρα παραλιών που είναι ιδανικές για οικογένειες με παιδιά.

Το καλοκαίρι των παιδιών είναι γεμάτο παιχνίδι, κίνηση, δράση, εκτόνωση, φωνές και γέλια! Οι παραλίες και η θάλασσα είναι εικόνες εξαιρετικά ελκυστικές για τα παιδιά, καθώς εδώ θα βρουν την ευκαιρία να παίξουν, να τρέξουν, να λερωθούν όσο θέλουν, να νιώσουν ελεύθερα, να συναναστραφούν με άλλα παιδιά, να κοινωνικοποιηθούν και να έρθουν κοντά στη φύση.
Τα παιδιά έχουν από τη φύση τους την επαφή με το νερό και σχεδόν πάντα ενθουσιάζονται με τη θάλασσα. Πρόκειται για μια από τις πιο εποικοδομητικές περιόδους στη ζωή όλων, παιδιών και γονιών, γι' αυτό πρέπει να την εκμεταλλευτείτε στο έπακρο.
Τα παιδιά όταν είναι μικρά παίζουν ανέμελα με τα κουβαδάκια τους, την άμμο και τα βότσαλα. Αρχικά (έως τριών ετών) χρειάζονται αδιάλειπτη επίβλεψη, αλλά από τριών και πάνω εκστασιάζονται με τα παιχνίδια ανάμεσα στο νερό και την παραλία. Όταν μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο και αρχίσουν να κάνουν βουτιές, να παρατηρούν με τη μάσκα τους και να ψαρεύουν, η αγάπη για τη θάλασσα και το περιβάλλον μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.
Για να πετύχουν όλα τα παραπάνω και να διευκολυνθεί ο ρόλος σας και η επίβλεψη σας, πρέπει να υπάρχει κατάλληλο περιβάλλον και να εδραιωθεί ένα αίσθημα ασφάλειας. Έτσι, οι ιδανικές παραλίες για οικογένειες με παιδιά, καλό είναι να πληρούν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα διευκολύνουν τη ζωή των γονιών.
Οι παραλίες που θεωρούμε ιδανικές για παιδιά καλό είναι να είναι ρηχές, ήρεμες, απάνεμες και χωρίς κύμα, να έχουν άμμο ή τουλάχιστον καθόλου πέτρες, αλλά και να βρίσκονται κοντά σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Στη Κρήτη πολλές παραλίες είναι ιδανικές για τους μικρούς μας φίλους, τις κυριότερες από τις οποίες παρουσιάζουμε παρακάτω.
Στο νότο των Χανίων, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να πλατσουρίσουν ανέμελα στις ρηχές αμμουδιές του Φραγκοκάστελου, της Παλαιόχωρας, του Λαφονησίου και της Φαλάσαρνας. Στο βορρά, προστασία από τους βοριάδες προσφέρουν οι παραλίες στο Μαράθι, στη Χρυσή Ακτή και στο Καλυβάκι της Γεωργιούπολης.
Το Ρέθυμνο προσφέρει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες για παιδιά, με γνωστότερο προορισμό τον Πλακιά και το Δαμνόνι. Στο βορρά, σίγουρη προστασία από τον κυματισμό προσφέρουν οι απάνεμες παραλίες στο Μπαλί και στο Πάνορμο.
Ο Κερατόκαμπος και ο Τσούτσουρας είναι από τις πιο αγαπημένες παραλίες των Κρητικών για οικογενειακές διακοπές όσον αφορά το νότιο Ηράκλειο. Αντίστοιχα, στο βορρά οι καλά οργανωμένες παραλίες της Αγίας Πελαγίας, στα λιμανάκια των Γουβών, της Χερσονήσου και της Σταλίδας προσφέρονται για παιδιά.
Στο Λασίθι, οι παραλίες κοντά στον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα θεωρούνται σχεδόν όλες ιδανικές για παιδιά, καθώς είναι καλά κρυμμένες στο μεγάλο κόλπο του Μιραμπέλου. Εξίσου κατάλληλες είναι οι παραλίες του Μακρύγιαλου, του Κουρεμένου και της Χιώνας.

πηγη: cretanbeaches

Συνολικες προβολες σελιδας