Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από το 3ο Δημοτικό σχολείο Σητείας

Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας παρουσιάζει τη τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη «ΠΛΟΥΤΟΣ», σε δύο παραστάσεις την Κυριακή 24 και την Τρίτη 26 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ στην Καζάρμα.


Η ιδιοφυής και μοναδική σε σύλληψη ιδέα του Αριστοφάνη χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία και ευρηματικότητα στην πλοκή του έργου, ενώ οι καταστάσεις του τότε παραπέμπουν στο σήμερα.

Η αγωνία του Χρεμύλου για την αποκατάσταση του γιου του τον οδηγεί στο μαντείο όπου η Πυθία του λέει να βγει στο δρόμο και τη λύση θα του δώσει αυτός που θα συναντήσει πρώτον.
Ακολουθώντας τη συμβουλή του μαντείου, ο Χρεμύλος συναντά ένα γέρο, τυφλό και ρακένδυτο ο οποίος είναι ο Πλούτος. Τον φέρνει στο σπίτι του και μαζί με τον υπηρέτη του, Καρίωνα, προσπαθεί να τον πείσει να γιατρευτεί και να βρει το φως του, για να μπορεί να επιλέγει ο ίδιος τους τίμιους και ευσεβείς. Τελικά τον πείθει και τον πηγαίνει στον Ασκληπιό.
Ο Πλούτος βρίσκει το φως του αλλά πηγαίνοντας, πλέον, μόνο στους τίμιους τα πράγματα αντιστρέφονται. Οι φτωχοί που γίνονται πλούσιοι αλλοτριώνονται και γίνονται όπως οι πρώην πλούσιοι, ενώ οι πρώην πλούσιοι «συνέρχονται» και ζητούν ελεημοσύνη. Κατά την εξέλιξη του έργου παρεμβάλλεται και η Φτώχεια που με το δικό της τρόπο προσπαθεί να πείσει για την αναγκαιότητα της ύπαρξής της.


Ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης και διασκέδασης!




Θεατρική διδασκαλία - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζαμπετάκης – Γεωργία Ανδρουλιδάκη

Οργάνωση - Παραγωγή: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας.


Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Συνολικες προβολες σελιδας