Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Την εκτέλεση έργων αποφάσισε το Δημοτικό συμβούλιο Σητείας

Υπό την προεδρία του κ. Νίκου Κοζυράκη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας και οι αποφάσεις για τα θέματα ημερήσιας διάταξης ελήφθησαν ομόφωνα.

Το Δ.Σ. ενέκρινε την εκτέλεση των έργων: Κατασκευή πεζόδρομου Παλαικάστρου- Αγκαθιά προϋπολογισμού 184.500 € (από ΑΠΕ), Ανάπλαση πλατείας Γούδουρα προϋπολογισμού 70.000, Βελτίωση δημοτικών και αγροτικών δρόμων για την διευκόλυνση πρόσβασης πυροσβεστικών κλπ. οχημάτων με χρήση μηχανημάτων προϋπολογισμού 74.276 €.
Κατά την εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Λεβεντέρης αναφέρθηκε στα όσα προβλέπει η μελέτη και στην φετινή καθυστέρηση στη χρηματοδότηση.
«Η πολιτεία», είπε, «κατέβαλε τα χρήματα τον Μάιο. Αυτό δημιουργεί καθυστέρηση στην σύνταξη της μελέτης, για την οποία κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια φέτος από το Δήμο και ήταν έτοιμη εντός λίγων ημερών με την καταβολή των χρημάτων, στην έγκριση της στην συνέχεια στο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων, στην Περιφέρεια και στην υλοποίησή της, κάτι που αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου δύο μήνες, στα μέσα Αυγούστου».
«Την επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι καθαρισμοί των δρόμων ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων στην περίπτωση πυρκαγιάς όπως έχει γίνει στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Καραμανωλάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας