Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Σειρά επαφών του Δημαρχου στην Αθηνα για θέματα που αφορούν το Δήμο.

paterakis_nΤο διήμερο 21 και 22 Ιουνίου 2016, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης είχε μεταβεί στην Αθήνα όπου είχε σειρά επαφών για θέματα που αφορούν το Δήμο.
Συγκεκριμένα:


1. Συμμετείχε (εκπροσωπώντας τον Ο.Α.Σ και το Δήμο) στη γενική συνέλευση των τριών Αιολικών Πάρκων που λειτουργούν στην περιοχή Αχλαδίων, Κρυών και Μαρωνιάς.
Ως γνωστόν ο Δήμος Σητείας είναι μέτοχος με ποσοστό 2% σε κάθε Πάρκο και ο ΟΑΣ 20% στο Αιολικό Πάρκο ΄΄ ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ΄΄ εισπράττοντας κάθε χρόνο ένα σημαντικό ποσό σαν μέρισμα από το κέρδος που αντιστοιχεί στην πώληση ενέργειας στη ΔΕΗ.
2. Είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα Στέργιο τον οποίο και ενημέρωσε για το γεγονός ότι το Αεροδρόμιο Σητείας είναι Δημοτικό, κάτι το οποίο συνεπάγεται την υποχρεωτική συμμετοχή του Δήμου στο οποιοδήποτε σενάριο επιλεγεί για την αξιοποίησή του. Ο κ. Πρόεδρος συμφώνησε με την άποψη αυτή και συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επαφή μεταξύ τους λαμβάνοντας έτσι πρωτογενή ενημέρωση για την εξέλιξη του θέματος.
3. Με τον Βουλευτή Νομού Λασιθίου κ. Θραψανιώτη Μανώλη, επισκέφθηκαν το γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη Ιωάννη όπου και τον ενημέρωσαν για τα θέματα που αφορούν την παραχώρηση προς το Δήμο, των κτιρίων του ΄΄ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ΄΄ και του ΄΄Κ.Ε.Γ.Ε.΄΄ Όσον αφορά το θέμα του ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ το γεγονός της δημιουργίας του ΄΄Υπερταμείου΄΄ δημιουργεί δυσκολίες στην άμεση παραχώρησή του.
Την πολιτική δέσμευση ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες και ότι εντός 20ημέρου θα υπάρξει ευτυχής κατάληξη έλαβε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης. Για το κτίριο του ΚΕΓΕ επίσης, εντός του επόμενου διμήνου θα εκδοθεί σχετική απόφαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία θα παραχωρείται η χρήση του κτιριακού συγκροτήματος προς το Δήμο. Είναι σημαντικό να τηρηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να προχωρήσει στη συνέχεια ο Δήμος άμεσα στην αξιοποίησή του σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
4. Τέλος με τον κ. Θραψανιώτη και το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Σητείας κ. Μιχελάκη Μανώλη επισκέφθηκαν τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη Παύλο με τον οποίο είχαν μια πολύ εποικοδομητική και αποδοτική συζήτηση για τις υποδομές Υγείας του Δήμου μας. Για το θέμα που αφορά την ανέγερση του Πολυδύναμου Ιατρείου του Μακρύ Γιαλού εκφράστηκε η πολιτική πρόθεση του Υπουργού να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες προετοιμασίας του έργου, ούτως ώστε στη συνέχεια να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Κρήτης. Για το θέμα αυτό ανέλαβε ο κ. Μιχελάκης τον συντονισμό των ενεργειών σε συνεργασία με την ΔΥΠΕ. Όσον αφορά τη στελέχωση του Νοσοκομείου Σητείας σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό, όταν ολοκληρωθούν οι εν εξελίξει και σχεδιαζόμενες προσλήψεις, θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες από το Νοσοκομείο υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας