Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ανεδείχθη ο μειοδότης για τον παραλιακό δρόμο της Σητείας

Η διαγωνιστική διαδικασία για την παρέμβαση στο παραλιακό δρόμο της Σητείας ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και ανεδείχθη μειοδότης. Πλέον αναμένεται η προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία ώστε να ακολουθήσει η εγκατάσταση του εργολάβου και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η βασική παρέμβαση αφορά την προστασία του δρόμου, που θα επιτευχθεί με την τοποθέτηση βράχων διαφόρου μεγέθους, μία λιθοδομή με ογκόλιθους, που έχουν μέγιστο βάρος έως 4 τόνους και τα κυβικά υπερβαίνουν τα 3.000. «Είναι μία παρέμβαση μεγάλου μεγέθους, δεν γινόταν διαφορετικά. Ίσως θα αλλάξει οπτικά την περιοχή, αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να προστατευτεί ο δρόμος», ανέφερε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 260.000 € και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.
«Πλέον το θέμα είναι σε ένα καλό σημείο. Όμως εάν είχε γίνει αποδεκτή η πρόταση του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου που αφορούσε την πρόσκληση σε μικρό αριθμό εργολάβων, αυτήν την ώρα θα είχαν ξεκινήσει οι εργασίες. Εκείνο που με “ανησυχεί” είναι ότι δόθηκε μία αρκετά μεγάλη έκπτωση, οπότε αυτό προβληματίζει γιατί πολλές φορές σε έργα με μεγάλη έκπτωση δημιουργείται πρόβλημα. Ενώ αν προχωρούσε η διαδικασία που είχαμε προτείνει, ίσως η έκπτωση να ήταν μικρότερη, άρα θα είχε τη δυνατότητα και τη μεγαλύτερη ευχέρεια και ο εργολάβος να κινηθεί πιο ελεύθερα. Γιατί το να βρεις ογκόλιθους τέτοιου βάρους, ποσού και όγκου δεν είναι και κάτι εύκολο στην περιοχή μας», εξηγεί ο Δήμαρχος.
Εφ’ όσον κυλήσουν όλα χωρίς προβλήματα στο εξής, το έργο θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας