Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Περιστατικά επιθέσεων σε πεζούς από αδέσποτα ζώα στη Σητεία

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Κοζυράκης ενημέρωσε για την κατάθεση αιτήματος κατοίκων της περιοχής των Κοκκίνων, που αφορά τα αδέσποτα ζώα στην προβλήτα.
Οι κάτοικοι μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σημειωθεί περιστατικά επιθέσεων σε πεζούς, σε επισκέπτες και σε διερχόμενες μηχανές. Επίσης θέτουν το ζήτημα της καθαριότητας και της όχλησης κατά τις βραδινές ώρες. Ζητούν την άμεση απομάκρυνση των αδέσποτων από την περιοχή και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για οποιοδήποτε ατύχημα προκληθεί.
Παρ’ ότι ο κ. Κοζυράκης σημείωσε ότι πρόκειται για ενημέρωση και εφόσον κριθεί σκόπιμο να τεθεί προς συζήτηση, το ζήτημα όχι μόνο συζητήθηκε, αλλά αποτέλεσε και την αφορμή για την πρώτη έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυρίως του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκου Καραμανωλάκη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χαράλαμπου Λεβεντέρη.
Ο κ. Καραμανωλάκης έκανε λόγο για μια τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, τόνισε την επιτακτική ανάγκη απομάκρυνσης των ζώων και κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για την μέχρι τώρα στάση της και την μη εφαρμογή της νομοθεσίας.
Ο κ. Λεβεντέρης μίλησε για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, τις «συνεχείς» προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος «βάσει και της νομοθεσίας, που είναι σαφής και τηρείται αλλά και των δυνατοτήτων του Δήμου». Πάντως προγραμματίζεται η μεταφορά των ζώων από την περιοχή σε άλλη, λίγο απόμακρη, αλλά εντός πόλεως.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας