Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού

Βροχές, καταιγίδες, βροχή, ομπρέλα
Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη αφού η άνοιξη περιλαμβάνει συνήθως εναλλαγές βροχής και ηλιοφάνειας. Εάν επιβεβαιωθούν οι μετεωρολόγοι έρχονται βροχές ή ενδεχομένως καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Παρότι το Σάββατο σε πολλές περιοχές ο καιαρός θα είναι άστατος, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι θα αλλάξει άρδην το σκηνικό του καιρού.

Άστατος καιρός το Σάββατο
Για το Σάββατο 21/5 σύμφωνα με το meteo.gr στο Ηράκλειο προβλέπεται τα ξημερώματα βροχή και συνέχεια  ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 22 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.
Στα Χανιά προβλέπονται βροχές το πρωί και στη συνέχεια αλλαγή του καιρού με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς δυτικούς ανέμους ως 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 19 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.
Στο Ρέθυμνο προβλέπεται τα ξημερώματα ασθενής βροχή και στη συνέχεια  αίθριος καιρός , με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 24 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία στους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.
Στον Άγιο Νικόλαο προβλέπεται ασθενής βροχή το πρωί ενώ σταδιακά θα επικρατήσει συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 22 βαθμούς ενώ θα πνέουν νοτιάδες έως 6 μποφόρ.

Βροχές την Κυριακή
Την Κυριακή 22 Μαΐου προβλέπονται διαστήματα βροχών και καταιγίδες σε όλη την Κρήτη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται έως 20 βαθμούς και ανέμους έντασης έως 6 μποφόρ.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας