Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ο εθνικός "σωτήρας" με τα 600 δις δολλάρια ήρθε στο Ηράκλειο

σωρας γραφειο ηρακλειουΝα λοιπόν που η σωτηρία του έθνους ήρθε και εδώ στην πόρτα μας. Εδώ στο Ηράκλειο... Η πόλη μας φιλοξενεί εδώ και λίγο καιρό "υποκατάστημα" του γνωστού εθνικού σωτήρα, πάμπλουτου, μεγιστάνα (όλα αυτά βέβαια στα λόγια και μόνο) Αρτέμη Σώρρα, που έχει εδώ και μερικά χρόνια τάξει στους Έλληνες τον ουρανό με τ' άστρα! Εν προκειμένω κάπου 600 δισ. δολάρια,
για να ξεχρεώσει μια και καλή η χώρα μας και να ζήσουμε μια ονειρεμένη πλέον ζωή στην Ελλάδα...
Ο εθνικός ευεργέτης, μέγας πατριώτης, μέγας... σωτήρας, που λεφτά έχει αλλά λεφτά δε δείχνει, δε διάλεξε να ανοίξει τα γραφεία του όπου κι όπου. Το υποκατάστημά του, ένα ακόμα στην Ελλάδα, φιγουράρει στη μικρή παράλληλο της λεωφόρου Καζαντζίδη, στον κόμβο του Κατσαμπά... Στην περιοχή, στο Κατσαμπά αλλά και στη γειτονική Ν. Αλικαρνασσό, η εμφάνιση Σώρρα είναι από τα κλασικά θέματα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες στα καφενεία, τα μαγαζιά και στους δρόμους.
Πολλοί παραξενεύτηκαν για το πώς προέκυψε έτσι ξαφνικά υποκατάστημα Σώρρα στη συνοικία τους.
Τον έχουν μεν ακουστά, είτε από ρεπορτάζ, είτε από συνεντεύξεις και εκδηλώσεις του, αλλά αναρωτιούνται πού το πάει και πού αποσκοπεί ο συγκεκριμένος ομογενής, με πατρινή καταγωγή, ανοίγοντας γραφεία στο Ηράκλειο και δη στον Κατσαμπά.
Άλλοι πάλι, Κατσαμπαδιανοί και Αλικαρνασσώτες, δεν ήξεραν περί τίνος ακριβώς πρόκειται και έψαχναν να μάθουν τι σόι ιστορία είναι αυτή με τον αυτοαποκαλούμενο εθνοσωτήρα! Τον εθνοσωτήρα που έχει κάποιους λιγοστούς οπαδούς και πολύ περισσότερους χλευαστές, αφού στα λόγια έχει υποσχεθεί 600 δισ. δολάρια, επί του πρακτέου δεν έχει εμφανίσει ούτε ένα δολάριο!
Βλέπετε, τα περίφημα χρεώγραφα, αξίας 600 δισ. δολαρίων, που ο ίδιος επικαλείται όπου σταθεί κι όπου βρεθεί την τελευταία 4ετία, και τα οποία διατείνεται πως είναι πρόθυμος υπό συγκεκριμένους όρους να προσφέρει απλόχερα για να σβηστούν μονοκοντυλιάς χρέη, μνημόνια και λοιπές κατάρες της χώρας, δεν αναγνωρίστηκαν ως υπαρκτά, ως χειροπιαστά!
Ο ομογενής Αρτέμης Σώρρας, που έχει καταγωγή από την Πάτρα, διατεινόταν ότι είχε στην κατοχή του, κατατεθειμένα σε τράπεζα του Καναδά, χρεώγραφα αξίας 600 δισ. δολαρίων, που θα μπορούσε να παραχωρήσει στην ελληνική κυβέρνηση για να αποπληρώσει το ελληνικό χρέος. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε σε διάφορες εκδηλώσεις ανά τη χώρα, και εδώ στην Κρήτη, στις οποίες συγκεντρωνόταν απεγνωσμένος κόσμος, διαμαρτυρόμενος ότι η ελληνική πλευρά τον αγνοεί.
Οι αναφορές του κατά του πολιτικού συστήματος, κατά των σκοτεινών κέντρων που κυνηγάνε την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και τον ίδιο, τον έκαναν συμπαθή σε μια μερίδα του ελληνικού λαού. Μια μερίδα αγανακτισμένου, απογοητευμένου, θυμωμένου από τα μνημόνια, την κρίση, τα μέτρα και τους πολιτικούς κόσμου, που αναζητούσε με αγωνία να πιαστεί από κάπου. Από κάποιον! Έστω κι αν οι υποσχέσεις στην πράξη αποδεικνύονται "φύκια για μεταξωτές... κορδέλες"!
Τέτοια μερίδα κόσμου, που κόντρα στην απλή λογική έσπευσε να αγκαλιάσει τις μεγαλεπήβολες, φρούδες υποσχέσεις και τα μηνύματα σωτηρίας της Ελλάδας, υπάρχει και στην Κρήτη. Δεν είναι τυχαίο ούτε ότι ο Αρτέμης Σώρρας, συνεργάτες και άνθρωποι του περιβάλλοντός του έχουν κάνει εκδηλώσεις και πλήθος επαφές με κατοίκους, φορείς ακόμα και αιρετούς, και αυτοδιοικητικούς του νησιού.
Προφανώς ο ίδιος έχει βρει ερείσματα, "δεξαμενές" πρόθυμων εδώ και γι' αυτό και προχωρά σε διάφορες κινήσεις. Παλιότερα το άνοιγμα γραφείων στο Ρέθυμνο και η κινητοποίηση εμπλοκής στα αυτοδιοικητικά και στις εκλογές. Τώρα το άνοιγμα γραφείων στο Ηράκλειο.
Ίσως και ο αυτοπλασαριζόμενος μέγας σωτήρας να έχει κι άλλες κινήσεις κατά νου... Άλλωστε, οι μύθοι, οι θεωρίες συνωμοσιολογίας και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας πουλάνε, κάνουν πολύ γκελ στις μέρες μας...

Το φαινόμενο "Σώρρας"... ... και τα 600 του δισ. δολάρια
Για την ιστορία, εμείς να θυμίσουμε συνοπτικά το φαινόμενο "Σώρρας" και την περίφημη οργάνωση End National Debt ("Το τέλος του χρέους").
Η υπόθεσή τους είχε γίνει πριν μερικά χρόνια πρώτο θέμα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Με δηλώσεις τους ο ίδιος και οι πέριξ αυτόν ισχυρίζονταν ότι είχαν στο λογαριασμό τους χρεώγραφα ύψους 600 δισ. δολαρίων, που μπορούσαν να υπερκαλύψουν το χρέος της Ελλάδας!
Οι ελπίδες δεν άργησαν να αποδειχθούν φρούδες. Οι επίσημες Αρχές και φορείς από τον Καναδά, όπως και οι ελληνικές Αρχές διέψευσαν πλήρως τους ισχυρισμούς Σώρρα, βγάζοντας άκυρα, άνευ αντικρίσματος τα περίφημα χρεώγραφα.
Μάλιστα, η τράπεζα του Καναδά στην οποία υποτίθεται υπήρχε το ποσό διακινούσε χρήμα που ήταν μόλις στο 25% της αξίας των χρεωγράφων, δηλαδή 150 δισ. δολάρια. Η τράπεζα και οι επίσημες Αρχές του Καναδά και της ελληνικής ομογένειας εμφάνισαν τον Σώρρα ένα αναξιόπιστο άνθρωπο, με κρυφούς σκοπούς και κρυφή ατζέντα...
Ο ίδιος αντέκρουσε τις κατηγορίες, απαντώντας πως τα χρεώγραφα είναι κανονικά και τα λεφτά... υπάρχουν. Και πως τον κυνηγάνε λόμπι, μασόνοι και σκοτεινοί κύκλοι που δε θέλουν να σωθεί η έρμη η πατρίδα μας...
Ρεπορτάζ:Μπάμπης Σαββίδης

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας