Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Υποχρεώσεις των υδρονομέων, των καταναλωτών και του Δήμου Σητείας

Ο νέος κανονισμός άρδευσης του Δήμου Σητείας ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.

Συμμετείχαν οι υδρονομείς του Δήμου, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Άρδευσης και Οικονομικών κ. Γιάννης Δρακάκης και Λεωνίδας Τερζής καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Οι κ. Δρακάκης, Τερζής και Νίκος Σαβιδάκης ενημέρωσαν για τα νέα δεδομένα, βάσει των οποίων καταρτίστηκε ο νέος κανονισμός άρδευσης και για το περιεχόμενό του. Εστίασαν στην αναγκαιότητα συνεργασίας όλων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που απορρέουν από την φετινή ξηρασία, αλλά και εκείνα που διαχρονικά ταλανίζουν και επηρεάζουν την λειτουργία της Υπηρεσίας Άρδευσης με απώτερο σκοπό την προστασία του νερού και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
«Το ζήτημα», τόνισε ο κ. Πατεράκης, «είναι πολύ σοβαρό και μέχρι τώρα δεν έχει καταφερθεί η σωστή, αποτελεσματική του αντιμετώπιση με συνέπεια να συσσωρεύεται ένα μεγάλο κόστος υπηρεσιών για την άρδευση στο Δήμο. Αυτό λόγω της οικονομικής συγκυρίας δεν το έχουμε μεταφέρει στους παραγωγούς κατανοώντας την δυσκολία που υπάρχει, όμως δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε αυτή την κατάσταση. Για να μην διογκώνεται αυτό το έλλειμμα, θα πρέπει να συμβάλουν και οι υδρονομείς, σε αντίθετη περίπτωση -εάν δεν λειτουργήσουν σωστά τα όσα προβλέπονται- θα ακολουθήσει επιβολή προστίμων και αύξηση της τιμής του νερού της άρδευσης για να καλυφθεί η ανταποδοτικότητα της άρδευσης.
Ο κανονισμός της Άρδευσης είναι στην ουσία νόμος του Δήμου. Θα επικυρωθεί από τον Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης. Εάν δεν εφαρμοστούν όσα αναφέρει ο νόμος, ευθύνες θα έχουν οι υπηρεσίες του Δήμου, ο πολιτικός προϊστάμενος, οι υδρονομείς και οι παραγωγοί. Τα ψέματα λοιπόν τελείωσαν.
Ο νέος κανονισμός με τα καινούρια άρθρα κινείται στην κατεύθυνση ελέγχου του “κακού” παραγωγού, “κακού” υδρονομέα, “κακού” προϊσταμένου. Όλοι ελεγχόμαστε και όλοι θα απολογηθούμε».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας