Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Λασίθι: Πέταξαν αυγά και γιαούρτια στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ του Αγίου Νικολάου όπου είχαν καταφθάσει εξαγριωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον Άγιο Νικόλαο την Παχιά Αμμο, την Κριτσά και την Ιεράπετρα.

Η οργή τους είχε χτυπήσει κόκκινο, πετώντας μάλιστα αυγά και γιαούρτια διαμαρτυρόμενοι την ίδια ώρα και σε έντονο ύφος για την απουσία από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ του βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη.
Η ένταση έφθασε στο αποκορύφωμα της με τους διαμαρτυρόμενους να φωνάζουν "Είστε προδότες, ήσασταν η τελευταία μας ελπίδα". Για να λάβουν την απάντηση από τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ότι "είναι όπως τα λέτε", σε μία προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα και να πέσουν οι τόνοι.
Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες οι αγρότες του Λασιθίου αποφάσισαν να μεταβούν την Παρασκευή στην Αθήνα,φεύγοντας με πλοία της γραμμής το βράδυ της Πέμπτης με προορισμό τον Πειραιά.
Από την πορεία των αγροτών στους κεντρικούς δρόμους τους Αγίου Νικολάου
Οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν τελικά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κατευθυνόμενοι εκ νέου στην εφορία του Αγίου Νικολαόυ όπου από το πρωί τελεί υπό κατάληψη από αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου και κτηνοτρόφους από την Κριτσά.
Οι αγρότες προχώρησαν ακόμη συμβολικά για δεκαπέντε λεπτά στο κλείσιμο του δρόμου στο ύψος του Σεληναρίου.
Ενώ στο διάστημα που οι διαμαρτυρόμενοι μετέβησαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ,υπήρξε ομάδα περιφρούρησης στα γραφεία της εφορίας ,στα πλαίσια  πάντα των δυναμικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν όλο  το τελευταίο διάστημα οι αγρότες  και της Ανατολικής Κρήτης αντιδρώντας στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο .
Φωτογραφία απο το εσωτερικό της ΔΟΥ του Αγίου Νικολάου
Επίσης παραταγμένα τρακτέρ βρέθηκαν στον κόμβο της Παχιάς Αμμου από αγρότες της Ιεράπετρας , οι οποίοι έκλεισαν ότι θα  το δρόμο μέχρι νωρίς το μεσημέρι οπότε και εν συνεχεία αναχώρησαν  με προορισμό τον Άγιο Νικόλαο και συγκεκριμένα τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αφού προηγουμένως πέρασαν  από την εφορία της πόλης, συναντώντας έτσι τους υπόλοιπους διαμαρτυρόμενους.
Και οι κτηνοτρόφοι του Λασιθίου πήραν μέρος στη σημερινή κινητοποιήση
Τα αιτήματα των αγροτών είναι γνωστά ζητώντας και εκείνοι από την πλευρά τους να αποσυρθεί το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που όπως τονίζουν θα αποτελούν ταφόπλακα για τον αγροτικό κόσμο όλης της χώρας.
Μετα τα επεισόδια στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η Νομαρχιακή επιτροπή Λασιθίου του κόμματος προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι κάποιοι ήθελαν απλά να προκαλέσουν επεισόδια με συγκεκριμένη στόχευση.
Ρεπορτάζ:Φωτεινή Μαυροματάκη -Βάλια Μπούη

 

Πηγή : Νέα Κρήτη
Video : Flash News


Συνολικες προβολες σελιδας