Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

«Νεκροταφείο» πλοιαρίων κατάντησε το λιμάνι της Σητείας!

«Νεκροταφείο» πλοιαρίων κατάντησε το λιμάνι της Σητείας!
Σε «νεκροταφείο» πλοιαρίων τείνει να μετατραπεί ένα τμήμα του λιμανιού της Σητείας. Στον συγκεκριμένο χώρο επί του παρόντος βρίσκονται τρία πλωτά σκάφη, που έχουν κατασχεθεί ως μεταφορικά μέσα λαθραίου εμπορεύματος- τα δύο τσιγάρων και το άλλο αλλοδαπών μεταναστών.

Στο λιμάνι εδώ και περίπου δύο χρόνια παραμένει το «Dolgoruki», που μετέφερε λαθραία καπνικά προϊόντα. Αντίστοιχη, πρόσφατη περίπτωση είναι αυτή του «Rosetta». Kατάσχουσα αρχή των δύο προαναφερθέντων πλοιαρίων είναι η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας. Και τα δύο οδηγήθηκαν και ελλιμενίζονται μέχρι σήμερα στο λιμάνι της Σητείας κατόπιν οδηγών του Λιμενικού Σώματος, λόγω έλλειψης κατάλληλων υποδομών του λιμανιού της Ιεράπετρας, βάθους και χώρου. Το τρίτο, για το οποίο κατάσχουσα Λιμενική Αρχή είναι αυτή της Σητείας, είναι το ξύλινο σκάφος που μετέφερε τους αλλοδαπούς μετανάστες στα τέλη του καλοκαιριού.
Το θέαμα των τριών εγκαταλελειμμένων πλοιαρίων σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ιδανική εικόνα του λιμανιού τόσο για τους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες στην περιοχή, τα τουριστικά σκάφη ή κρουαζιερόπλοια κατά την θερινή περίοδο. Και βέβαια η παραμονή τους στο λιμάνι εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και το θαλάσσιο περιβάλλον.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας