Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Σε ικανοποιητικά επίπεδα η τουριστική κίνηση στο Παλαίκαστρο

Σε ικανοποιητικά επίπεδα η τουριστική κίνηση στο Παλαίκαστρο
Θετική σε γενικές γραμμές -δεδομένων και των φετινών αντίξοων συνθηκών στον τομέα του τουρισμού πανελλαδικά- χαρακτηρίζεται η κίνηση στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ιτάνου και συγκεκριμένα στην έκταση όπου δραστηριοποιούνται τα μέλη του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου.
Ο Πρόεδρός του κ. Κων. Κοξαράκης περιέγραψε την κατάσταση από την έναρξη της σαιζόν μέχρι και σήμερα. «Η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει η φετινή σαιζόν ως τώρα», σημείωσε ο κ. Κοξαράκης, «έγκειται στο ότι η κίνηση διαμορφώνεται ανά περιοχή και χρονική περίοδο. Φυσικά ένας σημαντικός παράγοντας για τη φετινή σαιζόν είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η πολιτική αστάθεια που επηρέασαν αρνητικά την τουριστική κίνηση με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές ακυρώσεις.
Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Παλαικάστρου από την αρχή της σαιζόν υπήρξε μία άνοδος, σε ορισμένα όμως καταλύματα. Η γενική εικόνα αφορά την πτώση της τάξης του 30% με 40% για τους μήνες Απρίλη και Μάιο. Τον Ιούνιο τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα, όμως και πάλι καταγράφοντας πτώση περίπου 10%. Στα τέλη Ιουλίου η πληρότητα στην περιοχή του Παλαικάστρου είναι της τάξης 80% έως 90%, κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανάπτυξη του Σερφινγκ».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας