Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Συγκέντρωση υπέρ του «ΟΧΙ» στην Σητεία

Συγκέντρωση υπέρ του «ΟΧΙ» στην Σητεία
Αρκετός ήταν ο κόσμος που συμμετείχε στην συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Σητείας.
Άνθρωποι από όλους πολλούς επαγγελματικούς χώρους και συλλογικότητες, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, συνταξιούχοι, αλλά και αρκετοί νέοι άνθρωποι, είπαν ΟΧΙ –όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν– στην συνέχεια των μνημονίων, στην συνέχιση της λιτότητας, στην υποτέλεια, στην ταπείνωση, στον φόβο, στην τρομοκρατία, στην υποδούλωση του ελληνικού λαού και της Ελλάδας .
Μεταξύ αυτών που έλαβαν το λόγο ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε τον κόσμο να βροντοφωνάξει ένα αποφασιστικό όχι στην υποταγή και στην υποδούλωση, που δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η Ελλάδα για πάντα σε αποικία χρέους όπως τόνισε και που παράλληλα θα είναι ένα ναι στην επιβίωση του ελληνικού λαού , στη δημοκρατία και την ελπίδα . Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται αποσκοπεί στη ανατροπή της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας του Αλέξη Τσίπρα γιατί όπως σημείωσε τους ενοχλεί η παρουσία της , γιατί αντιστέκεται προασπίζοντας τα συμφέροντα του λαού , δεν υποτάσσεται στις εντολές τους , γιατί νιώθουν να απειλείται η απίστευτη ασυλία που απολάμβαναν τόσα χρόνια. «Υπερασπιζόμαστε την λαϊκή κυριαρχία , την δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε , το δικαίωμα του λαού μας να αποφασίζει αυτός για την μοίρα του» τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.
Επίσης τον λόγο έλαβε εκπρόσωπος της Αυτόνομης Συλλογικότητας Σητείας που αποτελείται από νέους ανθρώπους κυρίως μαθητές, επισημαίνοντας ότι το όχι δεν πρέπει να μείνει μόνο στην ψήφο αλλά να συνεχιστεί με δυναμικούς αγώνες για να σημάνει την άρνηση νέων μνημονίων και νέων μέτρων εξαθλίωσης, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να νικήσει τους φόβους του.
oxi1
Ακόμη τοποθετήθηκε η κα Κατερίνα Σκαρβελάκη Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που τόνισε μεταξύ άλλων ότι ένα ηχηρό όχι θα αποτελέσει ισχυρό χαρτί διαπραγμάτευσης στη κυβέρνηση , ενώ θα κάνει ξεκάθαρο ότι είμαστε αποφασισμένοι ως λαός να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε τα δεδομένα, για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά μας.
Επίσης τοποθετήσεις έγιναν από τον κ, Δημήτρη Δερμιτζάκη αγρότη, την κα Δέσποινα Κουρουπάκη από το ΕΠΑΜ, την κ Τόνια Καρανδινού επαγγελματία κι άλλους που κάλεσαν τον κόσμο να αγωνιστεί για την Ελλάδα.
Τέλος ασκήθηκε κριτική από πολλούς ομιλητές για τους χειρισμούς του Δήμου και του Δημάρχου Σητείας για την έκδοση πρόσφατα Δελτίου Τύπου (του Δήμου Σητείας ) με το οποίο τάσσεται υπέρ του ναι στο δημοψήφισμα , το οποίο όμως δεν εκφράζει όπως τονίστηκε όλο το Δήμο Σητείας ενώ όπως αναφέρθηκε δεν προηγήθηκε καν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να ληφθεί απόφαση.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας