Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Καρδιολόγος για μια εβδομάδα το μήνα στο νοσοκομείο Σητείας

Καρδιολόγος για μια εβδομάδα το μήνα στο νοσοκομείο ΣητείαςΣτο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας στο πλαίσιο της ενημέρωσής του ο Δήμαρχος κ. Θ. Πατεράκης έθιξε μια εξέλιξη, η οποία προκάλεσε μάλλον σιωπή αμηχανίας ή και αγανάκτησης στο σώμα.

Όπως λοιπόν έκανε γνωστό ο κ. Θοδωρής Πατεράκης, σε επιστολή από την 7η ΥΠΕ, την οποία υπογράφει ο Διοικητής κ. Ηγουμενίδης, αναφέρεται ότι η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με σκοπό την κατά το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής ευθύνης του Δήμου Σητείας, γνωστοποιεί τη δυνατότητα παρουσίας στο Νοσοκομείο Σητείας, ενός καρδιολόγου από άλλη δομή της Υγειονομικής Περιφέρειας για μία εβδομάδα κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τα μέσα Αυγούστου και για ένα τουλάχιστον τρίμηνο. Παράλληλα στην επιστολή απευθύνεται παράκληση να ενημερώσει ο Δήμος για τη δυνατότητα εξασφάλισης στέγασης, σίτισης των ιατρών κατά τις ημέρες παραμονής τους στη Σητεία προκειμένου να προχωρήσουν οι περαιτέρω διαδικασίες μετακίνησης του καρδιολόγου για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα. Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε: «Δε θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που λύνει το θέμα της παρουσίας καρδιολόγου, δε θεωρώ όμως ότι είναι και κάτι ασήμαντο, με τις συνθήκες τις οποίες ζούμε, με τις συνθήκες τις οποίες λειτουργεί το Νοσοκομείο. Δε θα έλεγα να κλείσουμε την πόρτα σε αυτή την πρόταση. Να το συζητήσουμε, να δούμε τί δυνατότητα κάλυψης έχουμε -διαμονή σίτιση- τί υποχρεώσεις πρέπει να έχει ο καρδιολόγος στο Νοσοκομείο, πώς μπορούμε να συνδυάσουμε το γεγονός ότι έρχονται καρδιολόγοι δύο φορές την εβδομάδα από τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου. Να τα συνδυάσουμε μήπως μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο για το Νοσοκομείο της Σητείας».
Αξίζει να αναφερθεί -όπως εξάλλου θύμισε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Ιατρός, Διευθυντής της Γυναικολογικής -Μαιευτικής Κλινικής κ. Χαράλαμπος Σαρίδης- ότι η υπόσχεση του Δυπεάρχη αφορούσε την κάλυψη του Νοσοκομείου με τρεις ιατρούς καρδιολόγους.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας