Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Φόνισσα με τον μπαλτά: "Μη μας βάλετε στο ίδιο μνήμα" (Video)

Ευχή και κατάρα έδωσε στις δύο κόρες της: «Μη με θάψετε μαζί με τον πατέρα σας»! Η 69χρονη Σητειακή μάνα στο σημείωμα που άφησε στα παιδιά της ζητούσε παράλληλα συγχώρεση. Κατακρεούργησε με μπαλτά κι έκαψε με καυτό νερό στα γεννητικά όργανα τον επί 40 χρόνια 76χρονο άνδρα της.
Στα σχέδιά της φαίνεται πως ήταν να βάλει τέλος και στην ίδια της τη ζωή. Δε βρήκε όμως την ψυχική δύναμη και ο δρόμος της την οδήγησε στο κατώφλι της Αστυνομίας, όπου ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη της.
«Δεν άντεχα άλλο...», έγραφε στο ιδιόχειρο σημείωμά της. Μια φράση που η ίδια επανέλαβε με ψυχραιμία πολλές φορές στην Αστυνομία όταν πλέον παραδόθηκε μετά το άγριο φονικό και αφού πρώτα είχε πλύνει σεντόνια και είχε καθαρίσει την κρεβατοκάμαρα από τα αίματα.

Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Σητείας. Πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι που διέμενε σε μια μονοκατοικία και, όπως αναφέρουν συντοπίτες τους, δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα για κακόβουλα σχόλια. Μια ζωή πάσχιζε για τα παιδιά του.

Με... χασάπικο μπαλτά η συζυγοκτόνος κατάφερε συνολικά 7 χτυπήματα στο θύμα, την ώρα μάλιστα που αυτό κοιμόταν. Έτσι αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία από την Αστυνομία, ενώ, αν και έσπευσε ιατροδικαστής από το Ηράκλειο, η νεκροψία-νεκροτομή της σορού του άτυχου άνδρα αναμένεται να γίνει σήμερα στο ΠΑΓΝΗ.
Με ιδιαίτερη αγριότητα ο 76χρονος είχε δεχθεί πάρα πολλές πλήξεις. Στο κεφάλι, στο στήθος, στα χέρια. Από την αυτοψία που έκανε στο σπίτι των ηλικιωμένων η ιατροδικαστής, μια ανατριχιαστική λεπτομέρεια που διαπίστωσε μακροσκοπικά η ίδια δείχνει ότι η συζυγοκτόνος ήθελε να εκδικηθεί τον άντρα της για πράξεις του που της είχαν προφανώς αφήσει πολλές «ανίατες» πληγές στην ψυχή της.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η 69χρονη μητέρα δυο παντρεμένων κοριτσιών, εκτός από τα πολλαπλά χτυπήματα που κατάφερε στο κεφάλι, στο στήθος και στα χέρια του 76χρονου, τον περιέλουσε επίσης με καυτό νερό και του προκάλεσε εγκαύματα στα γεννητικά όργανα.
Το άγριο έγκλημα συγκλονίζει την κοινωνία της Σητείας. Σημειώθηκε γύρω στις 5 το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή της Ξεροκαμάρας, κοντά στο νοσοκομείο της πόλης, την ώρα που το θύμα κοιμόταν στο σπίτι του.
Η 69χρονη συζυγοκτόνος μετά την αποτρόπαιη πράξη της δεν προσπάθησε να διαφύγει. Αρχικά έκατσε κι έγραψε ένα σημείωμα για τα δύο παιδιά της. Εξηγούσε πως δεν άντεχε άλλο τον πατέρα τους και παράλληλα ζητούσε δύο πράγματα: Πρώτον, να τη συγχωρέσουν και, δεύτερον, να μην τη βάλουν όταν πεθάνει στο ίδιο μνήμα με τον άνδρα της. Στη συνέχεια έμεινε κι άλλο στον τόπο του εγκλήματος. Αυτή τη φορά για να καθαρίσει. Όταν πλέον έπλυνε και τα σεντόνια, όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας, βγήκε από το σπίτι και πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας και παραδόθηκε. Έχοντας κρατήσει την ψυχραιμία της, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε τον άνδρα της. Μάλιστα περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον τρόπο.
Ο 76χρονος ήταν συνταξιούχος αυτοκινητιστής, ενώ η σύζυγός του διατηρούσε πριν συνταξιοδοτηθεί κυλικείο στη Σητεία.

Μεγάλη η έκπληξη των χωριανών - Δε γνώριζαν για την κακή σχέση του ζευγαριού...
Όσοι γνωρίζουν τους πρωταγωνιστές αυτού του σητειακού δράματος εκφράζουν την έκπληξή τους στο άκουσμα της είδησης, γιατί και οι δύο είχαν εργαστεί σκληρά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, χωρίς να δίνουν δικαιώματα για σχόλια σε κανέναν με άσχημες συμπεριφορές που ενδεχομένως ελάμβαναν χώρα σε δημόσιους χώρους. Σίγουρα, οι Σητειακοί δε γνώριζαν τι διαδραματιζόταν μέσα στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού.
Η 69χρονη συζυγοκτόνος φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς ότι υπέμενε πολλά από το σύζυγό της στα 40 χρόνια του γάμου τους. Φέρεται επίσης να είπε ότι οι καβγάδες τους ήταν συχνοί και ότι δεν μπορούσε η ίδια να αντέξει άλλο το σύζυγό της. Ο μπαλτάς εντοπίστηκε στο σπίτι και κατασχέθηκε. Μέχρι αργά χθες το βράδυ η προανάκριση της υπόθεσης από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας βρίσκονταν σε εξέλιξη.
Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ θα διενεργήσει σήμερα τη νεκροψία-νεκροτομή στον 76χρονο, ενώ η ταφή του θα γίνει αύριο Τρίτη στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, στην πόλη της Σητείας. Η 69χρονη συνελήφθη και με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Λασιθίου.
Νίκος Πετάσης, Ιωάννα Βλαχάκη

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας