Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Η Hilton επενδύει στην Κρήτη: Το 2015 ξεκινά η κατασκευή υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στο Λασίθι


Η μονάδα εντάσσεται σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα, προϋπολογισμού περίπου 300 εκατ. ευρώ, που θα υλοποιήσει η DCI σε έκταση 3.000 στρεμμάτων στη Σητεία
Στην Κρήτη ανοίγει το τρίτο ξενοδοχείο της Ηilton στην Ελλάδα, μετά από αυτά στην Αθήνα και την Κω. Ο όμιλος της Dolphin Capital Investors (DCI) αποφάσισε να επενδύσει στην αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα και να τοποθετήσει ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου στο νησί της Κρήτης.

Eντός της περιόδου 2014-16 ο εν λόγω όμιλος, υπολογίζει να έχει ξεκινήσει την υλοποίηση σύνθετων τουριστικών επενδύσεων, συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ, σε πέντε προορισμούς της χώρας μας.
Η DCI, σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, έχει ήδη κλείσει συμφωνία για την κατασκευή στο Λασίθι της Κρήτης του ξενοδοχείου Waldorf Astoria, που αποτελεί την υψηλότερου επιπέδου ξενοδοχειακή αλυσίδα του ομίλου της Hilton Ηotels and Resorts.
 Ο διεθνής όμιλος θα αναλάβει τη λειτουργία του ξενοδοχείου, η έναρξη κατασκευής του οποίου υπολογίζεται για το 2015. Η μονάδα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα, προϋπολογισμού περίπου 300 εκατ. ευρώ, που θα υλοποιήσει η DCI σε έκταση 3.000 στρεμμάτων στη Σητεία. Η επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία γκολφ, μαρίνας, τουριστικών κατοικιών και άλλων συμπληρωματικών υποδομών.
Οι επιχειρηματικές συμφωνίες της DCI σε διεθνές τουριστικό επίπεδο
Η DCI βρίσκεται προ των πυλών για το κλείσιμο μιας σημαντικής επιχειρηματικής συμφωνίας, σε διεθνές τουριστικό επίπεδο, η οποία, εκτός απροόπτου, θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της με μειοψηφικό ποσοστό στη δημοφιλή παγκοσμίως ασιατική αλυσίδα Aman Resorts, η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε έναντι 358 εκατ. δολ. από εταιρεία συμφερόντων του αρχικού ιδιοκτήτη της.
Η Αman Resorts ελέγχει περί τα 25 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, ένα από τα οποία στην Ελλάδα, της DCI στο Κρανίδι. Η έναρξη κατασκευής του επόμενου Aman Resort στη χώρα μας προγραμματίζεται από την DCI να ξεκινήσει του χρόνου σε ιδιόκτητη έκταση στην Κέα, ως μέρος τουριστικής επένδυσης ύψους 100 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, στην καρδιά του καλοκαιριού υπολογίζει η DCI να ανοίξει στην Ελλάδα το πρώτο ξενοδοχείο Nikki Beach, της γνωστής διεθνούς αλυσίδας, στο Πόρτο Χέλι ολοκληρώνοντας επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ.
Άλλο ένα διεθνές ξενοδοχειακό όνομα που θα φέρει η DCI στη χώρα μας είναι αυτό της αλυσίδας Chedi Ηotel. Το ξενοδοχείο θα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος άνω των 450 εκατ. ευρώ, που προγραμματίζει να υλοποιήσει ο όμιλος σε έκτασή του στην ευρύτερη περιοχή του Κρανιδίου.
Για το 2015 η DCI προγραμματίζει την έναρξη των εργασιών κατασκευής ενός ακόμη ξενοδοχείου, τη λειτουργία του οποίου έχει συμφωνήσει να αναλάβει διεθνής αλυσίδα. Πρόκειται για τον ινδικό όμιλο πολυτελών ξενοδοχείων Οberoi Hotels and Resorts.
H εν λόγω ξενοδοχειακή μονάδα εντάσσεται σε ευρύτερο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης (Scorpio Bay) σε έκταση του ομίλου της DCI στην περιοχή της Βοιωτίας. Η συνολική επένδυση υπολογίζεται να φθάσει τα 150 εκατ. ευρώ.
Πηγή : ienimerosi.gr


Συνολικες προβολες σελιδας