Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Βρέθηκε νεκρός ο 38χρονος ψαροντουφεκάς

Στις 7:10 το απόγευμα βρέθηκε νεκρός, ο 38χρονος, πατέρας δύο παιδιών, από τη Σκοπή Σητείας Νεκτάριος Λογκάκης, που είχε εξαφανιστεί κάνοντας υποβρύχιο ψάρεμα στα Πρασονήσια την περασμένη Δευτέρα.

Ο 38χρονος βρέθηκε από τον καταγόμενο από τον Γούδουρα, κ. Γιώργο Σφενδυλάκη με τον Νίκο Λαμπράκο και τους αυτοδύτες της ομάδας του. Ο Ν. Λαμπράκος ανέσυρε τον 38χρονο στην επιφάνεια και με το φουσκωτό σκάφος του τον μετέφερε στο λιμάνι του Αθερινόλακκου όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Τον βρήκαμε σε βάθος 38 μέτρων. Η πρώτη εικόνα μας είναι ότι δεν φέρει κακώσεις για τα υπόλοιπα αρμόδιος είναι ο ιατροδικαστής. Του βγάλαμε τα βαρίδια, προκειμένου να μπορέσουμε να τον βγάλουμε στην επιφάνεια. Τον βρήκαμε 150 μέτρα από την ακτή, λίγο ανατολικότερα του Πρασονησίου. Μεταξύ Πρασονησίου και Αθερινόλακκου», μας είπε ο κ. Λαμπράκος, λίγο πριν βουτήξει ξανά για να βγάλει από το βυθό τα βαρίδια του άτυχου άνδρα.  


Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα το Λιμενικό Σώμα με συντονιστή τον υπολιμενάρχη Ιεράπετρας, σημαιοφόρο Λ.Σ. κ. Γιάννη Χρυσοφάκη, συνέχισε τις έρευνες στις ακτές του πρώην Δήμου Λεύκης και στο βυθό της περιοχής σε ακτίνα ενός μιλίου γύρω από το Πρασονήσι, προκειμένου να βρεθεί ο 38χρονος αγνοούμενος, πατέρας δύο παιδιών, Νεκτάριος Λογκάκης, ο οποίος χάθηκε την περασμένη Δευτέρα, ενώ έκανε υποβρύχιο ψάρεμα με ψαροντούφεκο, έχοντας παρέα του τον επίσης 38χρονο κουμπάρο και αδερφικό του φίλο κ Αντώνη Κοντολαιμάκη , αγρότη από τον Χανδρά Σητείας. Ο Νεκτάριος Λογκάκης είχε πέσει στο νερό 150 με 200 μέτρα από την ακτή, και ψάρευε μεταξύ Γούδουρα και Αθερινόλακκου, κοντά στα Πρασονήσια, ανοικτά από τη θέση  Αλατσομούρι. Εκεί τον είδε για τελευταία φορά ένας ντόπιος ψαράς να βουτά και να μην ξαναβγαίνει στην επιφάνεια.


Οι έρευνες μέχρι και τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης δεν είχαν φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Η επιμονή του υπολιμενάρχη Ιεράπετρας κ Γιάννη Χρυσοφάκη και η μεθοδικότητα με την οποία ερεύνησαν όλη τη θαλάσσια περιοχή οι αυτοδύτες και οι βατραχάνθρωποι, έφεραν τελικά αποτέλεσμα στις 7:10 μ.μ. όταν ο 38χρονος εντοπίστηκε να πλέει  πνιγμένος στα 38 μέτρα βάθος.

Στη δύναμη των ιδιωτών αυτοδυτών από την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία, προστέθηκαν το πρωί της Πέμπτης τρεις βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, που έφτασαν τα ξημερώματα από την Αθήνα, ενώ από το πρωί της Τετάρτης στο Πρασονήσι επιχειρούσε και μια ομάδα τεσσάρων βατραχανθρώπων από την ΕΜΑΚ Ηρακλείου.
Στις έρευνες συμμετείχαν ακόμη το Καταδυτικό Κέντρο Ιεράπετρας του Λευτέρη Παπαμιχαήλ, το Καταδυτικό Κέντρο Μύρτου του Νίκου Λαμπράκου, η ομάδα Διάσωσης Κρήτης από τον Άγιο Νικόλαο, οι εθελοντές Σαμαρείτες του ΕΕΣ επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη από την Ιεράπετρα τη Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο, καθώς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής που δεν έπαψαν ούτε μια στιγμή επί τέσσερις ημέρες να ψάχνουν στη θάλασσα, μήπως εντοπίσουν ο,τιδήποτε που να οδηγεί στην ανεύρεση του άτυχου ψαροντουφεκά.
Νίκος Πετάσης

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας