Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λασιθίου για τα θέματα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Κατεύθυνσης

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λασιθίου για τα θέματα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ΚατεύθυνσηςΤο κείμενο, αποσπάσματα 3.[20],4[21] και 5[22], από τον «Κρητικό» του Διονυσίου Σολωμού, περιλαμβάνεται στην εξεταστέα ύλη.
Η συνολική του έκταση ήταν μεγαλύτερη από τη συνήθη και συγκριτικά με τα αντίστοιχα θέματα των ετών 2011 και 2013, από το ίδιο έργο. Τα θέματα ήταν απαιτητικά και χρειάζονταν κριτική ικανότητα, ευρύτερη καλλιέργεια και γλωσσική επάρκεια.
Το αδίδακτο κείμενο [Κ.Γ. Καρυωτάκης «Της θάλασσας νεράιδα»], ένα σονέτο που ανήκει στους εφηβικούς στίχους του Καρυωτάκη (1913-1916), είναι εύληπτο με τους συμβολισμούς του και προσεγγίσιμο από τους μαθητές.
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λασιθίου εκφράζει για άλλη μια φορά την πικρία του για την περιθωριοποίηση του μαθήματος της Λογοτεχνίας από το υπουργείο Παιδείας, αφού ήταν η τελευταία φορά που εξετάστηκε πανελλαδικά και προτρέπει τους αρμοδίους να επαναξιολογήσουν την απόφασή τους, η οποία σχετίζεται γενικά με την εξέλιξη των ανθρωπιστικών σπουδών στη χώρα μας.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ- ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ- ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας