Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Στην Κρήτη κομμάτι του Τιμίου Σταυρού


Μεγάλο τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού, από το Ναό της Αναστάσεως Ιεροσολύμων, μεταφέρεται στην Κρήτη και τίθεται σε προσκύνηση στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής,
στα Χανιά, από αύριο Κυριακή 24 Μαΐου έως τη Δευτέρα 1 Ιουνίου.
Το ανεκτίμητο αυτό κειμήλιο μεταφέρεται προς προσκύνηση και αγιασμό των προσκυνητών της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και εγκρίσεως του Πατριάρχου Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης κ. Θεοφίλου Γ'.
Η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής θα γίνει αύριο, στις 6 το απόγευμα, οπότε και θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου. Ακολουθούν στις 9 το βράδυ ο όρθρος και η νυκτερινή Θεία Λειτουργία.
Τη Δευτέρα 25 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, θα ψαλεί ο εσπερινός και θα ακολουθήσει Ιερό Ευχέλαιο.
Την Τρίτη 26 Μαΐου το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών περιλαμβάνει:
α) 6-8 π.μ.: Όρθρος-Θεία Λειτουργία,
β) 6 μ.μ.: Εσπερινός-Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό και γ) 9 μ.μ.-12:30 π.μ.: Όρθρος-Νυκτερινή Θεία Λειτουργία.
Την Τετάρτη 27 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, θα ψαλεί ο εσπερινός και θα ακολουθήσει παράκληση στον Τίμιο Σταυρό. Στις 9 το βράδυ θα ψαλεί ο όρθρος και θα ακολουθήσει νυκτερινή Θεία Λειτουργία. Την Πέμπτη 28 Μαΐου, από τις 8 το βράδυ ως τις 2 τα ξημερώματα θα τελεστεί αγρυπνία στη Μεταμόρφωση, στο Κάστρο, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.
Την Παρασκευή 29 Μαΐου θα τελεστεί στις 6 το απόγευμα ο εσπερινός του Σαββάτου προ της Πεντηκοστής, ενώ για το Σάββατο 30 Μαΐου (Ψυχοσάββατο) προβλέπεται:
Στις 6 το πρωί ο όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο της Γερόντισσας Θεοσέμνης.
Στις 6 το απόγευμα ο εσπερινός της Πεντηκοστής.
Την Κυριακή 31 Μαΐου, στις 6 το πρωί, θα ψαλεί ο όρθρος, η Θεία Λειτουργία και ο εσπερινός Γονυκλισίας, ενώ στις 9 το βράδυ ο όρθρος και νυκτερινή Θεία Λειτουργία.
Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί εσπερινός και θα ακολουθήσει Παράκληση στον Τίμιο Σταυρό, ενώ στις 9 το βράδυ θα ψαλεί ο όρθρος και θα ακολουθήσει νυκτερινή Θεία Λειτουργία.
Η αναχώρηση του Τιμίου Ξύλου θα γίνει την Τρίτη 2 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος, η Ιερά Μονή θα παραμένει ανοικτή όλη την ημέρα.



Πηγή : Nέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας