Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Για μια πιο δημιουργική σχέση της τοπικής κοινωνίας με το ΤΕΙ Σητεία

Για μια πιο δημιουργική σχέση της τοπικής κοινωνίας με το ΤΕΙ Σητεία
«Το ΤΕΙ Σητείας και η Τοπική Κοινωνία. Προσπάθεια για μια πιο δημιουργική σχέση» ήταν το αντικείμενο της δημόσιας συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σητείας σε συνεργασία με το ΤΕΙ, το Δήμο, φορείς και παραγωγικούς συλλόγους της περιοχής.
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Νάσος Ζαγκότης από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών. Καλωσόρισε τους παριστάμενους και εξήγησε ότι η Κίνηση Ενεργών Πολιτών αποφάσισε να ξεκινήσει μία σειρά συζητήσεων για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό ως πρώτη προτεραιότητα ετέθη το ΤΕΙ για την ανάπτυξη μίας δημιουργικότερης σχέσης. Όπως ανέφεραν ο κ. Ζαγκότης και ο Πρόεδρος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών κ. Μάνος Ροδανάκης -ένας εκ των εισηγητών επίσης- από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η προσπάθεια πραγματοποίησης της εκδήλωσης, έτυχε της στήριξης του Τμήματος, του Δήμου, του ΟΑΣ, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ένωσης Ξενοδόχων, του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας και τους ευχαρίστησαν για τη συνδρομή τους.
Ο Διευθυντής του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις καλής λειτουργίας και ανάπτυξης του. Σε συνεργασία εξάλλου με τους φοιτητές παρουσίασε έναν κύκλο ιδεών και προτάσεων, δράσεων που μπορούν να υλοποιηθούν ώστε και οι φοιτητές να ζουν καλύτερα στην Σητεία, το ίδρυμα να εκπαιδεύει καλύτερα τους φοιτητές και γενικότερα να υπάρχει μία βαθύτερη σχέση μεταξύ του Ιδρύματος και της τοπικής κοινωνίας.
Εκπροσωπώντας τους σπουδαστές του Τμήματος ο κ. Λευτέρης Κουρουμπλής, που πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου των Φοιτητών ευχαρίστησε τους διοργανωτές και την τοπική κοινωνία για την πρόσκληση. Στην εισήγησή του αναφέρθηκε σε προτάσεις και ιδέες για το πώς η εκπαίδευση και η ζωή γενικότερα των φοιτητών μπορεί να γίνει καλύτερη στη Σητεία.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας