Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Εντείνονται τα προβλήματα στο νοσοκομείο Σητείας

Εντείνονται τα προβλήματα στο νοσοκομείο Σητείας
Χθες το μεσημέρι συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σητείας με τη Διοικητή του Νοσοκομείου Σητείας κ. Αγγελική Λενακάκη.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, συζητήθηκαν τα σωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο καθώς και αυτά που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό ίδρυμα να βρίσκεται σήμερα σε μία τραγική κατάσταση.
Δεδομένης αυτής της εξέλιξης κρίθηκε σκόπιμο, όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της συνάντησης, να υπάρξει θεσμική, επίσημη ενημέρωση και κυρίως ένωση δυνάμεων με σκοπό τη διεκδίκηση αντιμετώπισής τους.
Δυστυχώς τα προβλήματα εντείνονται. Η έλλειψη ιατρικού, διοικητικού, νοσηλευτικού προσωπικού -παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει το υπάρχον- καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη λειτουργία του. Το πρόβλημα της έλλειψης καρδιολόγου τα τελευταία χρόνια και σήμερα όχι μόνο δεν έχει αντιμετωπιστεί, αλλά λαμβάνει και διαστάσεις φαρσοκωμωδίας, παρ' όλο που αφορά την υγεία και τη ζωή τόσων ανθρώπων της περιοχής της Σητείας -και όχι μόνο- καθώς και των επισκεπτών της.
Το Νοσοκομείο Σητείας λειτουργεί χωρίς καρδιολόγο σε καθημερινή 24ωρη βάση, παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι γνωστό στις προηγούμενες και στη σημερινή κυβέρνηση, στις προηγούμενες και στη νυν διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και προφανώς στην ενιαία διοίκηση Λασιθίου, αλλά και στις τοπικές αρχές. Παρά τις δεκάδες αναφορές και δεσμεύσεις πολλών «αρμοδίων» ως τώρα αυτή την ώρα το Νοσοκομείο Σητείας εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς καρδιολόγο. Και βέβαια κάποιες πρόσφατες αναφορές περί κάλυψης του Νοσοκομείου με τρεις καρδιολόγους μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας μπορεί να εκληφθούν αφού μεταξύ άλλων δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις» τόνισαν οι εργαζόμενοι.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας