Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

13 προσλήψεις ανακοινώθηκαν για τα Νοσοκομεία του Ν. Λασιθίου

13 προσλήψεις ανακοινώθηκαν για τα Νοσοκομεία του Ν. Λασιθίου55 θέσεις νοσηλευτών στην Κρήτη - τέσσερις θέσεις Π.Ε., 3 Τ.Ε. Μαιευτικής, 39 Τ.Ε. νοσηλευτικής και 9 Δ.Ε. βοηθών νοσηλευτών - ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο 906 προσλήψεων στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι προσλήψεις είναι στη λογική υλοποίησης ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης με στόχο τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και με άξονα τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών.
«Το υπουργείο Υγείας ολοκλήρωσε αρχικά τη διαδικασία κατανομής 906 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, κατανεμήθηκαν 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα στις παραϊατρικές ειδικότητες. Οι προκηρύξεις αυτές αποτελούν το πρώτο βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό μετά από έξι χρόνια. Στο επόμενο διάστημα θα κατανεμηθούν και οι υπόλοιπες θέσεις που έχουν προβλεφθεί για το 2015», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού υγείας, Ανδρέα Ξανθού.
Στην Κρήτη, από το σύνολο των 55 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού οι 27 πάνε στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, 11 στο νοσοκομείο Χανίων, 7 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και 10 στα νοσοκομεία του Λασιθίου.
Συγκεκριμένα, στο νομό Λασιθίου προβλέπονται τέσσερις νοσηλευτές Τ.Ε. στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, δύο νοσηλευτές στο νοσοκομείο Ιεράπετρας - ένας Π.Ε. κι ένας Τ.Ε. και τρεις στο νοσοκομείο Σητείας, από τους οποίους 2 είναι Τ.Ε. κι ένας Δ.Ε. βοηθών νοσηλευτών ενώ ένας Δ.Ε. βοηθός νοσηλευτής πάει και στο Διαλυνάκειο Νεάπολης.
Επίσης, στις θέσεις λοιπού προσωπικού κατανέμονται 10 θέσεις στην Κρήτη από τις οποίες οι τρεις αφορούν το Λασίθι και είναι ειδικότητας Τ.Ε. Ιατρικών Εργαστηρίων. Έτσι, δίνεται από μία θέση στα νοσοκομεία Αγίου Νικολάου και Σητείας και μία θέση Δ.Ε. χειριστών ιατρικών συσκευών στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας