Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Υγειονομικό υλικό από την Αμερική στα νοσοκομεία της Κρήτης


Κοντέινερ από την Αμερική με υγειονομικό υλικό για τα νοσοκομεία της Κρήτης θα παραλάβει την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 το πρωί η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης.

Το κοντέινερ 40 ποδών έφτασε στην Αθήνα στις 22 Απριλίου 2015, εκτελωνίστηκε και θα βρίσκεται στις 9 το πρωί, για την εκφόρτωσή του, στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου στα Δύο Αοράκια. Ακολούθως θα παραληφθεί από τη διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.
Πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη δωρεά, με αναλώσιμο υγειονομικό (επιδεσμικό υλικό, σύριγγες, γάντια, συσκευές αναρρόφησης, πιεσόμετρα, διαφανοσκόπια κ.ά.), που φτάνει στην Κρήτη, το οποίο τηρεί αυστηρά τις ημερομηνίες λήξης και την κατ' είδος πιστοποίηση, ευγενική χορηγία του IOCC, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και προορίζεται να διανεμηθεί σε όλες τις μονάδες υγείας ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.
Το περιεχόμενο της μεγάλης αυτής δωρεάς θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου στα Δύο Αοράκια, ακολούθως της θετικής ανταπόκρισης του Δήμου Ηρακλείου, έως και την παραλαβή των υλικών από τα νοσοκομεία.
Η καταγραφή και κατανομή του περιεχομένου της δωρεάς ανά νοσοκομείο, που αναμένεται να αξιοποιηθεί στο έπακρον από όλες τις υγειονομικές μονάδες του νησιού, θα γίνει σύμφωνα με τις ετήσιες καταναλώσεις του κατ' είδος, από επιτροπή που θα οριστεί από την 7η ΥΠΕ Κρήτης σε συνεργασία με τα νοσοκομεία.
Μάλιστα, συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ και μικρή τελετή παράδοσης-παραλαβής της δωρεάς θα πραγματοποιηθεί από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 στις 10:30 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου στα Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο, παρουσία της εκπροσώπου στην Ελλάδα του IOCC κ. Δέσποινας Κατσιβελάκη, της εκπροσώπου στην Κρήτη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Μαρίας Χναράκη και μελών της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας