Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Σητείας

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Σητείας
Mέσα στην αναστάσιμη χαρά και με την προσήκουσα λαμπρότητα πανηγύρισε την Πέμπτη 23 Απριλίου ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας.

Το εσπέρας της Τετάρτης 22 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχιζόμενος από τον Ιερό Κλήρο της Σητείας, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.


Στη συγκινητική και μεστή περιεχομένου ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μέσα στην αναστάσιμη περίοδο και σημείωσε ότι «η αγία του Χριστού Ανάσταση έδωσε νόημα και αξία στη ζωή μας, γιατί νικήθηκε ο θάνατος και χάρισε την αιώνια ζωή. Θάνατος σ’ αυτή τη ζωή είναι μόνο η ζωή της αμαρτίας, της αποστασίας κι ανταρσίας, που είναι ο χωρισμός του ανθρώπου από τον Θεό. Η αμαρτία γίνεται χώρος της εξουσίας του διαβόλου, ενώ η ζωή είναι ο Χριστός και η μεταξύ μας αληθινή, γνήσια, πιστή σχέση μας με τον Χριστό είναι η αιώνια ζωή, ο επίγειος παράδεισος, που είναι η αγία Του Εκκλησία με τα ιερά Μυστήρια που χαρίζουν άφεση αμαρτιών και ζωή συν Χριστώ και αρχίζει από τώρα και συνεχίζεται στην άλλη. Το μαρτυρικό τέλος κάθε πιστού, και ιδιαίτερα των αγίων Μαρτύρων της πίστεώς μας, όπως του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Θαυματουργού, είναι απόδειξη τρανή και σήμερα, που σφαγιάζονται χριστιανοί για την πίστη τους, ότι ο Χριστός ζει και η ζωή και η διδασκαλία του είναι αληθινή. Ακόμα αποδεικνύει ότι το μαρτυρικό τέλος είναι αποτέλεσμα ζωντανής πίστεως και πράξεως κι όχι θεωρίας η ιδεολογίας που οδηγούν στο θάνατο τους αντιφρονούντες και ολοκληρώνεται και καταξιώνεται ο άγιος ως ο πιο ένδοξος νικητής της ζωής αυτής. Είναι άξιος της τελείας αγάπης του Χριστού, της ύψιστης πνευματικής τελειότητος κατά τους λόγους «γίνεσθέ μοι μάρτυρες και εγώ μάρτυς» (Ησ. 43,10).

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού, μετά το πέρας του οποίου ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα στην αίθουσα του ναού, παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεοδ. Πατεράκης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος πιστών από την πόλη της Σητείας.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 23/4, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, η ευλόγηση των άρτων και ιερατικό συλλείτρουργο.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας