Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Μαθητές από τη Λιθουανία επισκέπτονται τη Σητεία

Μαθητές από τη Λιθουανία επισκέπτονται τη Σητεία
Στη Σητεία βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ομάδα μαθητών- μαθητριών και εκπαιδευτικών από τη Λιθουανία στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus +».
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Σητείας η τελετή υποδοχής της ομάδας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διασχολική δράση με τίτλο «one drop for the life», στην οποία συμμετέχουν τα δύο σχολεία, του Kaunas και της Σητείας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2014 και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2016.
Οι 17 Λιθουανοί μαθητές και οι 5 συνοδοί τους φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στη Σητεία. Το πρόγραμμα δράσεων είναι ιδιαίτερα πλούσιο, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα επισκεφθούν διάφορες περιοχές, όπως την πηγή Ζου, τη Ζάκρο, το Βάι, το Καρύδι, όπου θα ξεναγηθούν και θα ενημερωθούν για το Γεωπάρκο, θα διαμείνουν και στο χώρο φιλοξενίας του.
Η χθεσινή εκδήλωση υποδοχής ήταν θερμή. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου προσέφεραν ενημερωτικά φυλλάδια για την περιοχή, παραδοσιακά γλυκά, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν θερμά σητειακούς και κρητικούς χορούς, που παρουσίασαν ομάδα μαθητών και μαθητριών του ΓΕΛ Σητείας.
Επίσης τα παιδιά από τη Λιθουανία έκαναν μάθημα ελληνικών.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Μαθητές από τη Λιθουανία επισκέπτονται τη Σητεία

Συνολικες προβολες σελιδας