Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών λόγω ακαρπίας

Αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών λόγω ακαρπίας Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών απέστειλε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Πρωτογενή Τομέα στην Π.Ε. Λασιθίου Δασκαλάκης Νικόλαος για την αποζημίωση ελαιοπαραγωγών λόγω ακαρπίας. Αναφέρει: Κύριοι Υπουργοί,

Η αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών λόγω της ακαρπίας κατά την καλλιεργητική περίοδο 2013-2014 έχει βαλτώσει. Ο πρώην Υπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Τσαυτάρης Αθανάσιος είχε ανακοινώσει ότι διαβιβάζει φάκελο προς το Υπουργείο Οικονομικών με τον οποίο τεκμηριώνει αίτημα για αποζημίωση της ακαρπίας των ελαιοδέντρων με 64 εκατομμύρια ευρώ. Δεσμεύτηκε δε για την καταβολή της αποζημίωσης μέχρι το τέλος του 2014.
Η δε απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στις 02-06-2014 ήταν ότι οι εθνικοί πόροι που είναι διαθέσιμοι συνολικά για τις αποζημιώσεις των ΠΣΕΑ, είναι 16 εκατομμύρια ετησίως για τα έτη 2014-2018.
Η πρακτική που ακολουθήθηκε και σε αυτό το θέμα από την προηγ0ούμενη κυβέρνηση είναι απαράδεκτη.
Η αποζημίωση των παραγωγών είναι αναγκαία λόγω και της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι πληγέντες παραγωγοί. Το πρόβλημα δεν μπορεί συνεχώς να μετατίθεται. Μας δημιουργούνται όμως σοβαρά ερωτηματικά ύστερα και από την απάντηση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ασφάλισης και Ενισχύσεων, Τμήμα Ασφάλισης και Πολιτικής Ενισχύσεων του ΕΛΓΑ με αρ.πρωτ.1384/03-02-2015 κας Κ.Σούλιου, σχετικά με την όλη εξέλιξη της αποζημίωσης των παραγωγών ελαιολάδου και ελιάς λόγω ακαρπίας.
Το ερώτημα παραμένει: πότε και με τι ποσά θα αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί.
Η σημερινή επιστολή αποτελεί συνέχεια της επιστολής με αρ.πρωτ.636/22-09-2014 των Φορέων της Π.Ε. Λασιθίου για το ίδιο θέμα.
Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος
σε θέματα Πρωτογενή Τομέα στην Π.Ε. Λασιθίου
Δασκαλάκης Νικόλαος

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας