Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Γόρτυνα - Ο δρόμος "δίπλωσε" στα δύο - Απροσπέλαστος εως...6 μήνες!

Ο δρόμος "δίπλωσε" στα δύο, αφήνοντας άφωνους διερχόμενους οδηγούς και κατοίκους της περιοχής. Αυτή την εικόνα αντίκρισαν όσοι θέλησαν να διασχίζουν το δρόμο που οδηγεί από Ασήμι προς Λαράνι, στο ύψος των Ατσιπάδων,
η οποία μαρτυρά και το μέγεθος της καταστροφής.
Όλα δείχνουν ότι ο μεγάλος όγκος βροχής των τελευταίων ημερών δεν άφησε αλώβητο το οδικό δίκτυο του δήμου Γόρτυνας, προκαλώντας "καταιγίδα" προβλημάτων. Πρόκειται για βασική οδική αρτηρία για τους ντόπιους, τρόπο μετακίνησης των κτηνοτρόφων για τα ποιμνιοστάσια, και χωρίς το δρόμο, καλούνται να διασχίσουν μεγαλύτερες αποστάσεις.
Το οδικό δίκτυο καταρρέει σαν "χάρτινος πύργος", ενώ η δημοτική Αρχή σηκώνει πλέον τα "χέρια ψηλά", αφού κατολίσθηση καταγράφηκε και κοντά στην Αγία Βαρβάρα προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών

  Απροσπέλαστος έως... έξι μήνες!
Σύμφωνα με το δήμαρχο Γόρτυνας κ. Νίκο Σχοιναράκη ο οποίος επισκέφτηκε το σημείο τόνισε ότι «αυτοψία έκανε και κλιμάκιο της Περιφέρειας Κρήτης που θα πρέπει να αναλάβει την αποκατάσταση του δρόμου. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι σοβαρές και η διέλευση των οχημάτων θα είναι αδύνατη από 3 έως 6 μήνες. Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω Στόλων και Ινίων ωστόσο απαιτείται προσοχή και λίγο πριν τη διακλάδωση Λαρανίου, όπου υπάρχουν ανάλογα προβλήματα», αναφέρει.

Θα δοκιμαστεί και πάλι η Κρήτη
Κι όλα αυτά ενώ έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από την Τρίτη με κύρια χαρακτηριστικά βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια που αναμένεται να "δοκιμάσουν" και πάλι έργα, υποδομές και το πολύπαθο οδικό δίκτυο της Κρήτης.
Της Φιλίας Σαριδάκη

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας