Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Με τέσσερα υδροπλάνα ξεκινά φέτος η Hellenic Seaplanes

Με τέσσερα υδροπλάνα ξεκινά φέτος η Hellenic Seaplanes-Προβληματίζει η πολιτική αστάθεια Οι πολιτικές εξελίξεις δεν είναι δυνατόν να ανακόπτουν κάθε φορά την προσπάθεια που γίνεται για την προσέλκυση ξένων επενδυτών, τονίζει ο Ν. Χαραλάμπους, επικεφαλής της Hellenic Seaplanes.
Με 4 υδροπλάνα σχεδιάζει να ξεκινήσει φέτος πτήσεις η εταιρεία.
Στάση αναμονής για τα αποτελέσματα των εκλογών και την επόμενη μέρα τηρούν οι επενδυτές, τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes. Ο κ. Νικόλας Χαραλάμπους σημειώνει ότι η πολιτική αβεβαιότητα απασχολεί τους επενδυτές, καθώς έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα καταστροφολογίας με αποτέλεσμα επενδυτικά σχέδια είτε να μπαίνουν στον πάγο, είτε ακόμη και κάποιοι εκ των επενδυτών να εξετάζουν την εγκατάλειψή τους υπό το φόβο αρνητικών εξελίξεων.
Η Hellenic Seaplanes, ανάφερε ο κ. Χαραλάμπους, επιδιώκει να πείσει τους επενδυτές της ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει τις Μαλδίβες της Ευρώπης, ωστόσο, σημείωσε, αυτό που απαιτείται είναι να δοθεί η σωστή εικόνα προς το εξωτερικό καθώς η προσπάθεια που γίνεται για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων δεν μπορεί να ανακόπτεται κάθε φορά από τις πολιτικές εξελίξεις.

Πάνω από 40 υδατοδρόμια σε όλη τη χώρα

Η Hellenic Seaplanes δραστηριοποιείται ως ιδιωτικό επενδυτικό όχημα στην ελληνική αγορά έχοντας ως αντικείμενο την εξασφάλιση της λειτουργίας όσο το δυνατόν περισσότερων υδατοδρομίων στην χώρα μας. Πρωταρχικοί στόχοι της είναι η ανάπτυξη ενός σημαντικού δικτύου υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα καθώς και η επιχειρησιακή σύνδεση των προορισμών με υδροπλάνα.
Μέχρι σήμερα περισσότερα από 40 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν οι πτήσεις συνδέοντας μεγάλο αριθμό προορισμών στη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.
Η Hellenic Seaplanes έχει ξεκινήσει την διαδικασία ανάπτυξης υδατοδρομίου εξολοκλήρου μέσω ιδιωτικής επένδυσης, χωρίς δηλαδή να επιβαρύνεται ο σχετικός Φορέας Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης του Λιμένα με το οποιοδήποτε κόστος, στις περιοχές: Σκύρος, Αλόννησος, Αμφιλογία, Σκόπελος, Τήνος, Πάτμος, Σάμος, Χαλκιδικής (ιδιωτική Μαρίνα), Σητείας, Χαλκίδας, Αιδηψού, Κύμης και Καρύστου.
Παράλληλα έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για δημιουργία υδατοδρομίων και σε επτά λίμνες σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα: στη λίμνη Τριχωνίδα στο Αγρίνιο, στη λίμνη Παμβώτιδα στα Ιωάννινα, στη λίμνη Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας, στη λίμνη Πολυφύτου στην Κοζάνη, στη λίμνη Κερκίνη στις Σέρρες, στη Μεγάλη Πρέσπα στη Φλώρινα και στην Βεγορίτιδα στο Αμύνταιο.
Επιπλέον η εταιρεία έχει αναλάβει ως Τεχνικός Σύμβουλος αδειοδότησης στα υδατοδρόμια: Βόλου, Ζακύνθου και Θεσσαλονίκης, αλλά και στα ιδιωτικά υδατοδρόμια που σχεδιάζονται σε Κέρκυρα και Μεγανήσι. Επίσης έχουν δρομολογηθεί και οι διαδικασίες για την κατασκευή της πρώτης Τεχνικής Βάσης Υδροπλάνων στην Χαλκίδα.

Πρώτες πτήσεις το 2015

Το επιχειρησιακό σχέδιο των επενδυτών της Hellenic Seaplanes είναι να ξεκινήσει με τέσσερα υδροπλάνα Twin Otter 19 θέσεων το καθένα το 2015, ενώ προβλέπεται γρήγορη επέκταση, αφού ο σχεδιασμός αναφέρει ότι μέχρι το 2017 η εταιρεία θα διαθέτει 20 υδροπλάνα. Επιπλέον όμως, σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, στο επιχειρησιακό πλάνο της εταιρίας υπάρχει σχεδιασμός, αμέσως μετά την ανάπτυξη του εθνικού δικτύου υδατοδρομίων, να επεκταθεί η δραστηριότητά της στο εξωτερικό με στόχο τη σύνδεση της Ελλάδας με γειτονικές χώρες όπως: Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία, Κροατία κ.ά. Μάλιστα, όπως σημειώνεται, υπάρχουν ήδη αιτήματα από μεγάλα τουρκικά ξενοδοχεία που ζητούν υπηρεσίες μεταφοράς των πελατών τους στα ελληνικά νησιά.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι μετακινήσεις με υδροπλάνο θα είναι σχετικά προσιτές για τους επιβάτες, λαμβανομένου υπόψη και του μεγάλου χρονικού οφέλους έναντι ιδίως της μετακίνησης με πλοίο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το κόστος ένα δρομολόγιο μισής ώρας (π.χ. Αθήνα – Σέριφο ή Κως – Νάξο ή Ρόδο - Σητεία) υπολογίζεται περίπου στα 75 – 80 ευρώ.

Πηγή  : euro2day.gr

Συνολικες προβολες σελιδας